Hjørring Revyens Facebook-side hacket af person fra Vietnam

Både revydirektørens og Hjørring Revyens Facebook-profil er blevet deaktiveret.

Henrik Baloo Andersen, der er direktør for Hjørring Revyen, står i en rigtig træls situation - hvis man skal sige det på godt jysk.

Da han ville logge ind på sin Facebook-profil, blev han nemlig mødt af en besked, han ikke lige havde regnet med. Nogen havde fået adgang til hans profil. 

- Jeg fik en notifikation om, at nogen fra Vietnam var logget ind, siger Henrik Baloo Andersen. 

Siden Henrik Baloo Andersens profil blev hacket, har han fået utallige mails fra Facebooks sikkerhedsteam.
Siden Henrik Baloo Andersens profil blev hacket, har han fået utallige mails fra Facebooks sikkerhedsteam.

Sikkerhedskode

Henrik Baloo Andersen studsede over notifikationen, men nåede ikke at gøre mere. For pludselig blev hans profil deaktiveret. Ifølge Facebook skyldtes det, at hans profil ikke overholdt mediets retningslinjer i forhold til brugen af reklamer. 

- Jeg forstod ingenting. Jeg har slet ikke lagt reklamer op på min profil, siger han. 

Eftersom revydirektøren havde tilknyttet sine kontooplysninger på Facebook, skyndte han sig at tage kontakt til det sociale medie i håb om at få sin profil igen. Men lige lidt hjalp det. Få dage efter modtog han i stedet en besked fra banken. Der var blevet hævet 10.000 kroner fra hans konto. 

quote Jeg var fuldstændig målløs

Henrik Baloo Andersen, direktør for Hjørring Revyen

To profiler

Og for at gøre slemt værre, så havde Henrik Baloo Andersen også adgang til Hjørring Revyens Facebook-side gennem sin egen profil. Det betød, at den også blev slettet i forbindelse med hackerangrebet. 

Sommerrevyen i Hjørring har premiere om en lille uge, og derfor er timingen især dårlig, fortæller revydirektøren. 

- Det er simpelthen bare så irriterende. Heldigvis har vi solgt 95 procent af vores billetter, men det er da så træls, at vi nu skal starte en ny side, siger han og fortsætter: 

- Hvis ikke Facebooks sikkerhedsteam finder en løsning til at genskabe mine profiler, så må jeg jo oprette nye på onsdag. Seneste nyt

fra Nordjylland