Køllerne er pakket væk: Golfbane omdannet til skiterræn

Golfbanen i Sindal er lige nu mere for langrendsløbere end for golfspillere.

Der er i denne uge faldet sne i Nordjylland. Særligt Vendsyssel har fået en del af den kolde og hvide nedbør, og det betyder, at golfspillere mange steder må lægge køllerne på hylden for en stund.

Det gælder også spillerne i Sindal Golf Klub, men hvis de er i kælderen eller garagen for at sætte golfkøllerne på plads, og de i samme ombæring skulle støde på et par langrendsski, så kan de passende tage dem med ud i dagslyset.

Der er nemlig trukket spor på golfbanen i Sindal, så den kan bruges til langrend.

- Enhver golfspillers skræk er, når der kommer sne, så vi ikke kan spille golf, men vi vil gerne dele vores flotte natur og området med andre, så vores greenkeeper har lavet en rute sammen med en skiløber, siger Niels P. Konnerup, der er formand for Sindal Golf Klub.

Ødelægger ikke banen

Golfklubben har i flere år lavet langrendsløjper, når banen har været dækket af sne. Det spor, der er lavet nu, er tre til fire kilometer langt og kuperet.

- Løjpen blev trukket torsdag formiddag, og i går var der fem ude på den, mens der i dag har været 10 til 15 stykker. Der er endda kommet folk fra Silkeborg hertil for at stå på ski, siger Niels P. Konnerup.

091222 Sindal Golfklub srne 4899
Foto: Søren Nielsen / TV2 Nord

De op mod 500 medlemmer i Sindal Golf Klub behøver ikke at frygte, at skiløbernes indtog får konsekvenser for deres muligheder for at gå en drømmerunde, når sneen er væk igen.

- Der er nogle områder, hvor græsset er meget følsomt, så der går løjpen selvfølgelig ikke hen over, men ellers sker der ikke noget ved, at man også bruger golfbanen om vinteren, siger formanden.

Han ser gerne, at mange skiløbere bruger weekenden på at tage en tur på golfbanen.

- Vi håber, der er mange, der kommer herud og nyder det, siger Niels P. Konnerup.


Seneste nyt

fra Nordjylland