LIGE NU:

Kun gruppeformænd får adgang til byrådsmøde

Danmark er lukket ned. Det samme er rådhusene, men i morgen kl. 18 åbner de byrådssalen i Hjørring og afholder byrådsmøde. Det bliver dog kun for en lille lukket gruppe af mennesker.

Der bliver kun adgang til byrådsmødet for borgmesteren, gruppeformændene og de udvalgsformænd, som har punkter på dagsorden.

Byrådets øvrige medlemmer skal følge med i byrådsmødet via de streamingstjenester, som normalt transmitterer byrådsmødet i Hjørring Kommune.

De byrådsmedlemmer som ikke kan være til stede i byrådssalen skal være i kontakt med deres gruppeformand i byrådssalen via telefonen, så de blandt andet kan afgive deres stemme, når der er stemmeafgivning ved de forskellige punkter.

Stemmer via telefonen

Byrådsmedlemmer har også via deres gruppeformand i byrådssalen mulighed for at tilkendegive deres holdning i de sager, som behandles i salen.

Hjørring Kommunes beslutning om at afholde byrådsmødet sker i henhold til de retningslinjer for afholdes af byrådsmøder, som Indenrigsministeriet sendte ud tidligere på ugen.

I sidste uge meldte 4 nordjyske kommuner ud, at de aflyste byrådsmøder i denne uge. Det var Frederikshavn, Aalborg, Vesthimmerland og Brønderslev Kommune.

I Hjørring derimod har borgmester Arne Boelt hele tiden holdt fast i, at kommunen ville gennemføre byrådsmødet, hvis det var muigt, da der er sager på dagsorden, som er nødvendige for byrådet at tage stilling til, da det ellers ville bremse vigtige anlægsopgaver og dermed betyde, at virksomheder i kommunen var tvunget til at sende medarbejdere hjem.

Byrådsmødet onsdag kl. 18.00 i Hjørring Kommune er lukket for offentligheden og pressen. Borgere og pressen kan lige ligesom de menige byrådsmedlemmer følge byrådsmødet live via Hjørring Kommunes hjemmeside eller Hjørring Antenneselskab.

Også møde i Jammerbugt

I Jammerbugt Kommune er der torsdag aften byrådsmøde.

Her bliver det ligeledes kun gruppeformændene for de enkelte partier, der møder op fysisk.

Desuden er borgmesteren til stede sammen med kommunaldirektøren, der vil skrive referat.

De resterende byrødder vil følge med i mødet digitalt. 

Borgmester Mogens Gade mener, at det er vigtigt for både demokrati og økonomi, at byrådet stadig kan udføre en del af deres normale arbejde.

- Vi har aldrig prøvet noget lignende, og jeg håber heller ikke, at vi igen kommer til at prøve noget lignende. Det er ekstraordinært på mange områder. Det er en speciel tid i forhold til sygdomsbekæmpelsen af coronavirussen og i forhold til samfundsøkonomien. Det her er et forsøg på at holde hjulene i gang. Dels ved at træffe nogle beslutninger som har betydning for den måde, vi agerer på i forhold til vores borgere og vores personale, men vi vil også tage nogle beslutninger, som sætter gang i lokalplaner samt investeringer, der også er brug for, at vi holder gang i, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (Venstre), til TV2 Nord.