Det blev restaurant Lilleheden fra Hirtshals,  der løb med sejren foran restaurant Aamanns 1921 fra København og Restaurant HOS fra Odense.

Lilleheden vandt Årets Sild

I dag blev årets sild traditionen tro kåret på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Det blev restaurant Lilleheden fra Hirtshals,  der løb med sejren foran restaurant Aamanns 1921 fra København og Restaurant HOS fra Odense. Konkurrencen har været holdt i over 25 år, men årets udgave var tæt på ikke at blive til noget. Hele to gange er konkurrencen blevet udsat på grund af corona.

Årets udgave blev da også en anelse anderledes, da der ikke var noget publikum.

- Den her uge har været nervepirrende, og efter statsministerens udmelding fredag blev den ekstra nervepirrende, men vi er her, og vi gør hvad vi kan, og vi passer på hinanden. Det er vi alle sammen interesserede i, men vi er også interesserede i at få kåret Årets Sild, og det gør vi i dag, og det er glædeligt, siger Mette Jensen, der er koordinator til Hirtshals Fiskefestival.

00:18

- Den her uge har været nervepirrende, og efter statsministerens udmelding fredag blev den ekstra nervepirrende, men vi er her, og vi gør hvad vi kan, og vi passer på hinanden. Det er vi alle sammen interesserede i, men vi er også interesserede i at få kåret Årets Sild, og det gør vi i dag, og det er glædeligt, siger Mette Jensen, der er koordinator til Hirtshals Fiskefestival.

Luk video

Deltagerne, i årets udgave af Årets Sild, som igen blev afviklet på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, talte toneangivende smørrebrødsrestauranter som Hotel Baltic på Als, Aamanns 1921, HOS i Odense, århusianske Skovmøllen og Musikkens Spisehus i Aalborg.

Restaurant Lilleheden vandt med imponerende 604 point over Aamanns 1921, som blev nr. 2 og Restaurant HOS, der blev nr. 3.

00:45 Luk video

Årets Sild er afviklet i samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Forskerpark, Nordsøen Oceanarium, Pelagisk ProducentOrganisation og Tenax A7S, sidstnævnte står bag kvalitetssildebrandet Lykkeberg 1899, hvor fokus er på den gammeldags modnede sild.

Vindersilden skal nu omformes til en sild på glas og her vil den være tilgængelig bredt i detailhandlen under Lykkeberg 1899 brandet med Hirtshals Fyr på glasset. Så alle der har lyst til at smage Årets Sild får mulighed for det fra januar 2021.

Deltagerne var:

H-O-S, Odense (Jakob Spolum)

Restaurant Lilleheden, Hirtshals (Ejvind Kjeldsen-Jensen)

Skovmøllen, Århus (Rune Aaby)

ISS Kantiner (Rune Kromann)

Bgær, Odense (Benjamin Rosendal Mosskov)

Musikkens Spisehus, Aalborg (Nicklas Thellufsen)

Aamanns 1921, København (Maxim Surdu)

Hotel Baltic, Als (Chris Franklin)