Linnea og Marcs datter blev født på en dato, der ikke eksisterer hvert år

De nybagte forældre overvejer at holde sønnens fødselsdag 28. februar eller 1. marts til næste år.

Omgivet af bløde dyner og beroligende musikalske toner ligger Linnea Friberg Nysted med favnen fuld. 

På sygehuset i Hjørring er hendes og manden Marcs lille pige ved 3-tiden i nat kommet til verden. Skønt datterens fødselsdag ligger i dag, vender den ikke tilbage igen før om fire år.

quote Tænk sig, en lille skudårsbaby

Marc Friberg Nysted, nybagt far

Familien Friberg Nysted havde egentligt forventet, at fødslen ville finde sted engang i marts. Men skæbnen ville, at den sidste - og mest sjældne - dag i februar, skulle blive dagen, datteren kom til verden. Nu deler den nyfødte datter fødselsdag med knap 400 andre personer i Nordjylland, der ikke hvert år kan finde deres fødselsdato i kalenderen.

- Vi havde snakket meget om det inden, siger Marc Friberg Nysted, og Linnea Friberg Nysted tilføjer:

- Det er jo ikke en fødselsdag, der for hende kommer hvert år, så hvornår vi skal holde fødselsdag for hende, er når det giver mening. Men det er jo ikke fordi, det er de største problemer, siger hun.

Selvom det for nogle skudårsfødselarer har budt på drillerier at have fødselsdag 29. februar, har det for familien Friberg Nysted været en positiv overraskelse, at fødslen skulle finde sted i dag.

– Det er da en speciel dag. Den er også til at huske, kan man sige, siger Linnea Friberg Nysted.

De nybagte forældre overvejer nu, hvorvidt de fremover vil fejre datterens fødselsdag den 28. februar eller den 1. marts. 


Seneste nyt

fra Nordjylland