Nordjyske kyster bliver sikret for flere millioner

Hjørring Kommune får penge af Miljøministeriet til at sikre udsatte kyststrækninger.

Der er godt nyt til sommerhusejere langs flere kyster i Hjørring Kommune. Kommunen får nemlig del i en statslig pulje på 150 millioner kroner, som er sat af til at sikre udsatte kyststrækninger.

Det oplyser Miljøministeriet tirsdag i en pressemeddelelse.

- Klimaforandringerne og stigende havvandstand betyder, at der kommer et større pres på vores kyster i fremtiden. Man skal kunne sove trygt om natten, selv om man bor i et udsat område og vejrudsigten viser, at der er en storm på vej, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) og fortsætter:

- Derfor skal vi beskytte os bedre mod oversvømmelser og ekstremt vejr, så vores kyster også er robuste i fremtiden.

'En nødvendig opgave'

I alt kan 10 projekter se frem til at modtage støtte, og en af de kommuner, der nu får penge fra staten at gøre med, er Hjørring Kommune.

Miljøministeriet har tildelt den nordjyske kommune 3,69 millioner kroner til at sikre kysten ved Nr. Lyngby og Mårup nord for Lønstrup og ved Nørlev Strand og Udemarken.

Der er i 2022 søgt om støtte til projekter med en samlet anlægsværdi på 857 millioner kroner, og staten har altså valgt at uddele 150 millioner kroner.

- Det er et stort og vigtigt arbejde en række kommuner og digelag nu får økonomisk støtte til. Det er både dyrt og et meget langt og sejt træk at klimatilpasse de danske kyster, men det er en nødvendig opgave, fordi Danmark er et fladt land med rigtig meget kyst. Derfor er jeg glad for, at min forgænger landede en aftale om en stor pulje penge til kystbeskyttelse, og at så mange kommuner er godt i gang med store projekter rundt om i landet, siger Magnus Heunicke. 


Seneste nyt

fra Nordjylland