Seneste nyt:

Overnatningskrav skrottes: Frit lejde til nordmænd

Hirtshals glæder sig over, at overnatningskrav er ophævet.

I Hirtshals er begejstringen stor, efter regeringen fjernede kravet for nordmænd om minimum seks overnatninger, når de besøger Danmark. Byen kan nu endelig begynde at se frem mod bedre tider, når nordmændene fra på lørdag igen må tage på smutture til Danmark. Fra lørdag den 4. juli må nordmænd igen rejse frit frem og tilbage til Danmark.

quote Lørdag bliver en rigtig god dag. Jeg håber på at se mange af vores faste kunder fra Norge af.

Nicolai Kofod, uddeler, SuperBrugsen, Hirtshals.

- Lørdag bliver en rigtig god dag. Jeg håber på at se mange af vores faste kunder fra Norge af, siger uddeler i SuperBrugsen i Hirtshals, Nicolai Kofod til TV2 Nord.

En stor del af omsætningen i Nicolai Kofods forretning kommer normalt fra turister. Specielt de norske

- Vi har et stort salg af vin, kød og egenproduktion til især nordmændene, forklarer Nicolai Kofod.

VIDEO: Der er ved at blive gjort klar til et stort rykind af nordmænd i Hirtshals.

Den danske regering besluttede torsdag at ophæve rejserestriktionerne for nordmænd. Væk er kravet om minimum seks overnatninger. Fra på lørdag kan nordmændene igen rejse frit ud og ind af Danmark.

På Hotel Hirtshals forsvandt omsætningen nærmest fra den ene dag til den anden, på grund af Covid-19. Indehaveren håber, det ændrer sig fra på lørdag.

- De der en- og todagsturister, som vi har levet godt af de sidste mange år, de har stort set ikke været der de sidste mange måneder. I og med at man lukker op for endagsturister på lørdag, så håber vi på, at der kommer et markant opsving af endagsturister i Hirtshals, fortæller indehaver Per Windahl Jensen.

Ifølge Hirtshals Handel og Erhverv var ophævelsen af kravet om seks overnatninger, det sidste der manglede, for at byen igen kan komme rigtig i gang.

- Det betyder utrolig meget. Endagsturisterne er flinke til at handle og lægger rigtig mange penge i vores forretninger og i hele byen. Det kommer til at betyde rigtig meget, for at vi kommer tilbage til normale tilstande, siger handelschef Per Martensen til TV2 Nord.

I SuperBrugsen ser de frem til på lørdag, og uddeleren lover, at der er fyldt godt op med vin.

- Vi glæder os, og de kommer. Det er jeg sikker på, siger Nicolai Kofod.

Personer fra Slesvig-Holsten, Skåne, Halland og Blekinge er i forvejen undtaget af kravene om minimum seks overnatninger i Danmark.