LIGE NU:

Politiet får masser af henvendelser om brud på nye regler

Søndag var politiet ude ved to byggemarkeder i Hjørring på baggrund af en henvendelse fra en borger, men der var ikke nogen, der overtrådte de nye regler om forsamlinger.

Nordjyllands Politi får mange henvendelser fra borgere, der bekymrer sig over forsamlinger og fyldte parkeringspladser ved eksempelvis byggemarkeder og udflugtsmål.

Derfor rykkede politiet søndag ud til både Jem & Fix og Bauhaus i Hjørring, da en borger havde observeret mange biler på parkeringspladserne ved de to byggemarkeder.

Nye regler for butikker, supermarkeder med videre

Selvom det i disse tider ikke er tilladt at samles mere end 10 personer i offentlige rum, så må super- og byggemarkeder godt holde åbent, så længe der er fire kvadratmeter eller mere per kunde i butikken. Derfor vurderede politiet, at der ikke var nogen regler, der blev overtrådt i de to byggemarkeder, og der blev derfor ikke udskrevet nogen bøder eller gjort yderligere.

- Der er en del borgere, der ringer til os og gør opmærksomme på nogle steder, hvor de synes, det ser ud til at folk samles. Det kan være ved nogle af de store sommerlande eller ved byggemarkeder, men byggemarkederne er jo typisk store bygninger, hvor der faktisk kan være en del mennesker uden at de overtræder de her forbud, siger politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

Vurdér situationen inden du ringer

Foruden pladskrav skal butikkerne blandt andet skilte med information om god hygiejne og adfærd for kunderne, mens personalet skal overholde myndighedernes anbefalinger om hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

Generelt har nordjyderne taget de nye regler til sig, lyder det fra Nordjyllands Politi, der endnu ikke har haft bødeblokken fremme.

- De få situationer, hvor der har været noget påtale, der gør folk, det de skal i det øjeblik politiet kommer. Det er jo også det, der er meningen, siger Anne Marie Roum Svendsen.

- Vi rykker på næsten alle de henvendelser vi får, og generelt set er vi jo glade for, at folk er årvågne, men man skal måske også selv lige vurdere situationen, før man begynder at ringe til politiet, siger hun.

Du kan læse mere om de gældende regler om at undgå smitte med coronavirus på coronasmitte.dk