LIGE NU:

Rejsehold bekræfter: Svig og bedrag hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring

En undersøgelse af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse slår nu fast, at der er problemer hos styrelsen i Hjørring. Enkelte sager er overgivet til politiet.

Der skal et stort fokus på at rydde op og få løst de problemer, der måtte være. Sådan vurderer et rejsehold af eksperter situationen hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring.

Rejseholdet har besøgt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring for at få klarlagt, om der skulle være nogle problemer. Undersøgelsen startede Forsvarsminister Trine Bramsen (A) i december efter rigsrevisionen havde lavet en beretning om indkøb hos Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Af rejseholdet undersøgelser er det nu kommet frem, at der er fundet dokumentation, der giver indikation om svig og bedrag på enkelte områder inden for bygningsvedligeholdelse. De sager er blevet overleveret til politiet. Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Desuden viser undersøgelsen, at der i visse sager var mangler i forhold til indkøb i forbindelse med bygningsvedligeholdelse i 2018. I nogle af indkøbene manglede der en såkaldt funktionsadskillelse - altså at mindst to forskellige personer i styrelsen henholdsvis betaler og registrerer en betaling.

Sidst men ikke mindst fremgår det af pressemeddelelsen, at der har været mangelfunde procedurer, dokumentation og kontroller i 2018.

I forbindelse med undersøgelsen siger forsvarsminister Trine Bramsen (A):

- Sagerne med svindel i Forsvaret er både alvorlige og aldeles uacceptable. Derfor skal der strammes markant op på kontrollerne og enhver mistanke skal undersøges. Rejseholdet har arbejdet målrettet og seriøst med sagen i FES – et arbejde, der ikke slutter her. Jeg kommer til at følge op på det videre arbejde og inddrage Folketinget i dette. Vi har alle en stor interesse i, at der er tillid til Forsvaret og at pengene bruges med respekt for skatteyderne og vores udførende soldater.