Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

Foto: Signe Simonsen

1 af 10

Rengøring på Løkken strand: 107 kilo affald på en time

På bare en time samlede en gruppe af 67 personer hele 107 kilo skrald op fra Løkken strand.

Stranden i Løkken er kendt for at være af højeste kvalitet. Men selv på en strand som den er det muligt at finde affald, der er skyllet op med havet, og som folk har smidt.

Bare i løbet af en times oprydning denne søndag formiddag, samlede en stor gruppe mennesker hele 107 kilo affald på Løkken strand.

Race for Oceans

Race for Oceans er en event, der henvender sig til alle med passion for havet. Formålet er, at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os gennem en 450 km lang stafet fra Sylt til Skagen langs den jyske vestkyst.

Er man interesseret kan man følge med på deres Facebook-side. 

- Når man går en tur her, er det jo en smuk strand, men når først man begynder at lægge mærke til de små stykker affald her og der, begynder man at se det hele, siger Signe Simonsen, der er initiativtager til organisationen Race for Oceans, der har arrangeret dagens clean-up i fællesskab med en række lokale: North Shore Surf, Huset Havs, Vestevent og OutNature fra Løkken.

Engelske vatpinde på Løkken Strand

I alt var 67 mennesker denne formiddag med til at indsamle skrald. Det var en god blanding af turister fra andre dele af Danmark, svenskere, tyskere og lokale, der hjalp til.

- Der blev primært bliver fundet er små rebrester, fiskenet og vatpinde. Også ting som plastikposer, dåser, cigaretskod lå i sandet, fortæller Signe Simonsen.

Læs også Klitsag: Venstre efterlyser dokumentation fra kommunen

Holdet fandt mere skrald, end de havde forventet - alligevel var det hyggeligt, fordi det var noget, fremmede kunne samles om, mener arrangøren.

- Det der er fantastisk, er at der kommer så mange mennesker, og det at kunne snakke sammen om det, man finder. Nogle af de tinge vi har fundet, eksempelvis vatpinde, kommer måske fra England. Der har de ikke et system til at genanvende dem, og man kan finde de engelske vatpinde langs hele vestkysten, siger Signe Simonsen.