LIGE NU:

Rubjerg Knude Fyr tiltrækker sommerturister som aldrig før

Siden Rubjerg Knude Fyr som det første i Danmarkshistorien blev flyttet, tiltrækker det denne sommer turister i så stort antal, at det aldrig er set før.

Rubjerg Knude Fyr er kendt, som en de helt store turistattraktioner i Nordjylland.

Det er der bestemt heller ikke blevet rykket ved, siden den berømte redningsaktion, hvor fyret blev flyttet 70 meter længere ind i landet på rulleskøjter tilbage i efteråret 2019.

 

 

Nu er det så den første sommer, siden murermester Kjeld Pedersen fra Lønstrup lykkedes med, at få det berømte fyr flyttet væk fra de truende klitter. Noget der bestemt ikke har gjort Rubjerg Knude Fyr mindre berømt i år.

- Vi har ikke et måleapparat hernede, men der er rigtig mange. Det er næsten ligesom den gang fyret blev flyttet i uge 43, siger Tonny Pedersen, der er leder af Park og Vej i Hjørring Kommune.

Flytningen er Rubjerg Knude Fyr er en lille romantisk historie om fyret, der ikke vil dø og en murermesters kamp mod det umulige. Men måden, Hjørring Kommune kan se, at der er mange mennesker ved fyret, er måske ikke helt så romantisk.

Ledige pladser = 0

Toiletterne på området omkring parkeringspladsen er nemlig et af de steder, hvor Hjørring Kommune kan mærke, om der er flere mennesker, end der plejer. Det kommer an på, hvor ofte de skal tømme tankene ved toiletterne.

 

- Det skal vi rigtig tit, siger Tonny Pedersen.

Tonny Pedersen fortæller, at det ikke kun er torsdag, der er mange mennesker. Hele ugen har der været fyldt op på parkeringspladsen, hvor hver eneste lille hul, hvor der kan være en bil, er optaget.

- Vi har ikke oplevet nogle problemer med det. Vi har den her plads, som er Hjørring Kommunes plads, og så har vi lejet lidt jord af en lokal gårdejer, siger Tonny Pedersen.

- Nu har jeg været her oppe flere gange i løbet af de foregående uger, og det har set sådan ud i et stykke tid, fortsætter Tonny Pedersen.

De flere turister ved Rubjerg Knude Fyr kan ifølge Tonny Pedersen forklares meget simpelt.

- Der er kommet flere, siden vi har flyttet fyret, siger Tonny Pedersen.

- Som jeg ser det, så kommer folk fra hele landet af, men der er også begyndt at komme både nordmænd og tyskere, fortsætter Tonny Pedersen.

Mange mennesker midt i en coronapandemi

Siden marts har Danmark været ramt af coronavirus, der på kort tid har spredt sig til at være en verdensomspændende pandemi. Ved netop coronavirus er en af de vigtigste redskaber for at holde smitten på et minimum, at folk er gode til at holde afstand.

Men det behøver de mange mennesker ved Rubjerg Knude Fyr ikke bekymre som om ifølge Tonny Pedersen.

- Heroppe er der masser af plads, så det er ikke et problem, Tonny Pedersen.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden