LIGE NU:

Sælunge trækker gæster til Nordsøen – men besøgstallet er under normalt

Sommermånederne er højsæson for Nordsøen Oceanarium, men i år er besøgstallet lidt under normalt. Sammenligner man med rekordåret 2020, er besøgstallet halveret.

En ny sælunge blev født hos Nordsøen Oceanarium i weekenden, og tirsdag trak det masser af nysgerrige besøgende og glade børnefamilier til sælbassinet i Hirtshals. 

Men selvom der har været mange gode dage i sommerferien, så har der også været dage, hvor besøgstallet har været mere sløjt.

- I år mangler vi lidt gæster. Det er ikke alarmerende, men vi kan godt mærke det, siger Kim Jannick Fogt, der er natur- og kulturformidler på Nordsøen Oceanarium.

I 2020 slog Nordsøen Oceanarium rekord med mere end 70.000 besøgende i juli måned. I år er antallet af besøgende halveret i forhold til rekordåret.

Her ses sælungen til højre i billedet sammen med sin mor.
Her ses sælungen til højre i billedet sammen med sin mor.
Foto: Thomas Gaardsmand, TV2 Nord

Sidste år var et helt særligt år, for den politisk besluttede sommerpakke betød, at billetprisen var halveret. I år skal der betales fuld pris for entre, og mange udenlandske turister bliver væk.

- Vi kan mærke, at vi mangler de tyske og de norske turister, og sådan er det jo, men for en gangs skyld har vi rigtig mange danske turister. Det betyder også, at vi i år formidler på dansk, hvor vi plejer at formidle på mange forskellige sprog, siger Kim Jannick Fogt.

Ny udstilling hitter på Kunsten

Mens Nordsøen Oceanarium gerne så, at lidt flere valgte at tage turen til bassinerne i Hirtshals, så er der omvendt store smil at spore på Kunsten i Aalborg, der indtil videre ser ud til at få en sommer med ganske fine besøgstal.

- Vores sommerferie har været rigtig god. Der er også meget, der skal indhentes, for vi har haft lukket 25 procent af året, så nu skal vi have nogle gæster til at komme, og det gør vi også, så det er vi rigtig glade for, siger Lars Ulrich Hansen, der er kommunikationschef på Kunsten i Aalborg.

Kunsten i Aalborg har åbnet en udstilling i samarbejde med Designmuseum Danmark, der viser dansk design gennem tiden.
Kunsten i Aalborg har åbnet en udstilling i samarbejde med Designmuseum Danmark, der viser dansk design gennem tiden.
Foto: Sofie Bach, TV2 Nord

I ugerne 26, 27 og 28 har Kunsten haft 5799 besøgende, og det er flere end både 2019 og 2018. Kunstmuseet havde ligesom Nordsøen Oceanarium en rekordsommer sidste år, hvor der var halv pris på billetter. Der lå besøgstallet i førnævnte uger på 7039.

- Sidste år havde vi rigtig mange gæster, fordi mange valgte at holde ferie i Danmark og gå på museum. Men i forhold til ’18 og ’19, som er mere sammenlignelige, så er vi faktisk 25 procent foran i besøgstal, siger kommunikationschefen.

Kunsten har for et par uger siden åbnet en ny udstilling om dansk design, og den ser indtil videre ud til at klare sig godt – i uge 29 har Kunsten haft halvtreds procent flere besøgende end normalt.

I uge 29 besøgte 3000 gæster Kunsten i Aalborg.
I uge 29 besøgte 3000 gæster Kunsten i Aalborg.
Foto: Sofie Bach, TV2 Nord

Coronarestriktioner skræmmer ikke gæster væk

Hverken på Kunsten i Aalborg eller Nordsøen i Hirtshals er indtrykket, at det skræmmer gæster væk, at der skal vises coronapas i døren. Hos Nordsøen Oceanarium kan man blive testet lige om hjørnet, hvis man ikke har nået det, og flere gæster fortæller tirsdag, at det ikke har spillet den store rolle for dem:

- Nej, det har ikke rigtig haft en betydning. Vi skulle have en kviktest inden, men ellers har der ikke været nogen udfordringer ved det, siger Alexander Franck, der er fra Aarhus og er på besøg med hele familien.

- Vi har valgt at holde ferie i Danmark i år, for det synes vi er mere sikkert med børnene. Vi ved, at folk er blevet testet, inden de er kommet ind på stedet her, og det betyder også, at der er lidt mere tryghed sådan et sted her, siger Jesper Neergaard Larsen, der bor i Klarup og er afsted med sine to børn på tre måneder og tre år.

På søndag den 1. august udfases coronapasset, så det ikke længere skal vises, når man besøger turist- og kulturattraktioner. 

Herunder kan du se tv-indslag om historien:

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden