Salg af høns til private går grassat

Inflationen raser, og det betyder stigende priser på næsten alt, herunder æg. Ifølge forbrugerøkonom kan prisen for et æg stige til 7 kroner, og det har sat gang i salget af høns til private.

Vi er på en rasteplads ved Drastrup mellem Randers og Grenå. Poul Ravnsmed fra Løkken er forbi med sin hønsevogn, og han er i fuld gang med at aflevere høns til de folk, der har bestilt hos ham.

- Jeg lidt over 3000 høns med på den her tur, som dækker Århus og Djursland området, og det er nok 1000 høns mere end normalt, siger fjerkræavler Poul Ravnsmed.

I dag koster et æg omkring 2 kroner i et supermarked, men ifølge en forbrugerøkonom kan prisen stige så meget, at et æg kan komme til at koste 7 kroner.

- Det, tror jeg desværre, er realistisk. Vi ser, at det bliver betydeligt dyrere at producere de her animalske varer som æg og mælk og den slags, siger forbrugerøkonom Ida Marie Moesby fra Nordea.

Prisen på æg styres normalt af prisen på foder, fragt og energi. Alt sammen noget, der lige nu stiger i pris. Læg dertil krigen i Ukraine som yderligere presser priserne op. Det får mange til at købe egne høns.

-Jeg kan se, at jeg på den her tur i dag har ca. 20 nye kunder ud af 100 der skal have høns, siger fjerkræavler Poul Ravnsmed.

Det er ikke gratis

Ida Marie Moesby minder dog nye hønseejere om, at æg fra egne høns ikke er gratis æg.

- Jeg kan godt forstå, at man begynder at kigge på nogle alternativer for at spare nogle penge. Man skal dog huske, at det også koster noget at holde høns, selv om man kan bruge sit madaffald som foder. Det er både omkostningsfuldt og tidskrævende, siger forbrugerøkonom Ida Marie Moesby fra Nordea.

Interessen for høns tærer på beholdningen af høns hos Poul Ravnsmed.

- Der bliver et hul snart. Så kan der godt gå en måned, hvor vi ikke har høns. Det minder meget om det første år med corona, der skulle alle også have høns. Der havde vi faktisk heller ingen høns i juli måned, siger fjerkræavler Poul Ravnsmed.

Foreløbig har han dog høns nok, så han pakker sammen og kører mod Grenå, hvor der venter 40 kunder på nye høns. 


Seneste nyt

fra Nordjylland