LIGE NU:

Sannes job er væk om en uge: Tilbud til unge lukker - for de unge forsvinder

PMU har måtte lukke flere af deres butikker og værksteder, hvor sårbare unge mennesker arbejder. Senest en café i Hjørring.

I PMU’s café på Hjørring Bibliotek er 28-årige Sanne Høholt Jensen ved at ordne en af dagens sidste opgaver.

I mere end seks år har Sanne Høholt Jensen været tilknyttet caféen i Hjørring som flexjobber.

- Det er et dejligt arbejde. Det er noget af det bedste, jeg har prøvet, siger Sanne Høholt Jensen.

Men den 31. januar skal Sanne Høholt Jensen pakke salatbaren væk for sidste gang. PMU har ikke økonomi til at drive caféen videre, og det samme gælder flere af deres andre butikker.

- Det, synes jeg, er det største problem, at vi har nogle unge mennesker, som vi ikke længere kan lave beskæftigelse til, siger forstander for PMU, Conrad Andreasen.

PMU arbejder for at gøre unge med særlige behov klar til voksenlivet. Det gør de blandt andet ved at tilbyde dem en elevplads i et af deres værksteder – de værksteder som de nu har måtte lukke tre ud af 14.

- Vi synes, at de store kommuner i alt for lav grad gør brug af de mange forskellige tilbud, som vi har, siger Conrad Andreasen.

Færre unge mennesker

I Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn Kommune er der de sidste ti år kommet færre og færre unge mennesker. Helt præcist er der i de tre kommuner tilsammen 4.500 færre unge mennesker i år sammenlignet med år 2010.

- Det handler om, at dem der er her, dem skal vi gøre det bedst muligt for. Det er rigtigt, at PMU har nogle gode tilbud, og vi vil også gerne bakke op om dem, hvis det er der, hvor det unge menneske gerne vil hen, siger borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S).

Selvom Arne Boelt gerne så, at både kommunen og PMU får flere unge at arbejde med, så er der ikke noget, der tyder på, det er i den retning, tingene udvikler sig.

- Når jeg kigger ind i den krystalkugle med, hvor mange færre unge mennesker vi får, så siger det sig selv, at der bliver færre at tage af, siger Arne Boelt (S).

På Biblioteket i Hjørring er der ingen tvivl fra Sanne Høholt Jensen:

- Det er da trist, at det skal lukke ned det her. Det har været noget af det bedste i mit liv, siger hun.