Se billederne fra ældrecenter: Malene sørgede for, der kom pølser på bordet
Der blev hygge med pølser direkte fra pølsevognen på ældrecentret Svanelundsbakken i Hjørring. Privatfoto
Malene Bredahl Andersen kommer med en bøn og opfordrer alle til at lave mere frivilligt arbejde.
En pølsevogn lyder for mange ikke som noget særligt, men for beboerne på ældrecentret Svanelundsbakken i Hjørring er det forskellen på endnu en kedelig hverdag og en dag, hvor der sker noget.
- Normalt får beboerne jo leveret sit mad, og der bliver man altså ikke spurgt, om det er noget man kan lide eller ej. Det er det mad, der er, og det er det, man spiser. Så mange af beboerne lyste helt op, da de fik spørgsmålet, "Hvad vil du have til din pølse?", fortæller Malene Bredahl Andersen, som er personen bag initiativet, der fandt sted fredag middag.
Her trillede en pølsevogn ind ved ældrecentret, hvor Malene Bredahl Andersen er social- og sundhedshjælperelev og i praktik.
- Jeg er en del af Lundegårds Idrætsforening, som for nyligt har anskaffet sig en pølsevogn, som jeg spurgte formanden, om jeg kunne låne den. Efterfølgende blev jeg kontaktet af Rema1000 Trollhättanvej, som ville lade mig købe alt tilbehør til indkøbspris. Derudover ringede Madsvinet og Slagter Bay, som ville donere pølser, brød og cocio til arrangementet, forklarer hun taknemmelig.
Udover de mange donationer til pølsevognen fik ældrecentret også private donationer, som Malene Bredahl Andersen har brugt til at fylde fryseren med is. De sidste 300 kroner skal bruges til noget helt særligt.
- Vi har aftalt, at min afdeling skal have stjerneskud med mig, når jeg skal tilbage i skole her i november, konstaterer hun.
Se alle billederne fra arrangementet herunder:
- Ligger naturligt for mig
Malene Bredahl Andersen er ikke helt som alle andre. Det er nemlig ikke første gang, hun står bag sådan et initiativ på ældrecentret, og det bliver heller ikke sidste gang ifølge hende selv.
- Det hele begyndte, da jeg var i snooze praktik på stedet. Her opfattede jeg hurtigt, at hverdagen oftest er det samme, og at der ikke sker noget for beboerne. Det var også det, jeg hørte fra dem selv, forklarer Malene Bredahl Andersen.
Derfor fik hun hurtigt sat gang i en omgang banko, hvortil hun indsamlede så mange sponsorgaver, at der var til flere omgange. Senere fik hun også i samarbejde med Zwei Grosse Hjørring doneret en omgang McDonald's til alle beboerne på hendes afdeling, da hun skulle tilbage på skolebænken, efter hun hørte en borger sige, at hun aldrig havde smagt det før.
- Jeg ved ikke, hvad der driver mig, men jeg tror, det er et gen, jeg har. Min bror er også iværksætter, og det ligger bare så naturligt for mig, pointerer hun.
- Min mor skal måske også på plejehjem en dag, og så vil jeg da ønske, at der er nogle, som gør det samme for hende.
Kommer med en opfordring
Selvom Malene Bredahl Andersen ikke er bange for at gå forrest og tage initiativ til arrangementer som den torsdag, så kan hun ikke gøre det hele alene, og derfor kommer hun med en bøn til samfundet.
- Vi mangler hjælpende hænder.
- Om det er en time om ugen eller om året, det er lige meget. Det handler bare om, at der kommer nogle, så de ældre beboer oplever noget, møder nye mennesker og ser nye ting. Det kan være så simpelt, som at man tager sine børn med op og lege i gårdhaven, for de ældre elsker børn, og de lyser op, når der er børn på besøg, forklarer ildsjælden.
Selvom Malene Bredahl Andersen kan virke som en person med et stort mængde overskud, så er der dage, som er mere hårde end andre, og det er her, at den frivillige hjælp kan være altafgørende.
- Jeg vil gerne indrømme, at jeg er gået hjem tre gange grædende, fordi jeg ikke har følt, at jeg har kunnet være tilstede overfor en enkelt borger, fordi der måske er sket noget uventet, eller fordi jeg er alene på grund af sygdom.
- Frivillige kræfter kan virkelig give medarbejderne en stor hjælpende hånd, fordi man så ved, at der er nogle, som snakker med borgerne og er der for dem, mens vi sørger for det praktiske i en hektisk hverdag.