LIGE NU:

Klitskred fanget på video: Sommerhus nærmer sig skrænten

Et sommerhusområde i Lønstrup er endnu en gang blevet ramt af et klitskred, der sender sommerhus tættere og tættere mod afgrunden.

Et sommerhus i Lønstrup fik i denne uge kortere til havet.

quote Det er et stort problem for os sommerhusejere. Vi ved snart ikke, hvad vi skal gøre

- Erling Mikkelsen, formand, Grundejerforeningen Strandfogedgården

Normalt vil en sommerhusejer blive glad for, at havudsigten og badestranden kommer tættere på, men i det her tilfælde er det mere nervepirrende end dejligt for sommerhusejeren at komme tættere på vandet.

Klitten for enden af grunden, hvor sommerhuset står, gav nemlig efter og et klitskred resulterede i at et stykke af kysten blev spist af havet.

Se video af klitskredet her:

 

- Det er forfærdeligt at se på, men det er det, vi har forventet. Det er forfærdeligt at se et hus, hvor så meget sand falder ned, siger Erling Mikkelsen, der er formand i grundejerforeningen Strandfogedgården, Lønstrup.

Sommerhuset, som altså nu er kommet tre skridt tættere på skrænten, har i forvejen et påbud fra kommunen om, at det ikke må blive brugt, da der er fare for, at det styrter i havet.

- Det er et stort problem for os sommerhusejere. Vi ved snart ikke, hvad vi skal gøre, siger Erling Mikkelsen.

Ikke første og ikke sidste gang

Problemet med klitskred i Lønstrup er langt fra et nyt problem. Tidligere i år var der flere klitskred ved Mårup Kirke, men allerede for 8-9 år siden fortalte sommerhusejerne i Lønstrup om vigtigheden ved at få kystsikring ved klitterne.

Nu er der gået ni år og et ulovligt forsøg på at kystsikre, men sommerhusejerne er stadig utilfredse

- Vi vil gerne have det samme fokus på Lønstrup omkring Mårup Kirke, som der har været til Rubjerg Knude Fyr, siger Erling Mikkelsen.

- Er byrådet til for borgere eller kun nogle borgere. Vi er over 100 sommerhusejere, der i hvert fald ikke føler, at de er til for os, spørger Erling Mikkelsen.

Nu vil sommerhusejerne forsøge at få miljø- eller statsministeren til at se på deres problem.