LIGE NU:

Svigerfar får frataget demensplads: - Det er hovedløst

Dement beboer tilbudt almindelig plejehjemsplads.

Balladen om ældrecentret Havbakken i Tornby er langt fra slut, selv om Hjørring Kommune har besluttet at rive ældrecentret ned og opsige de to sidste beboere. En af beboernes pårørende står nu frem og klager over, at hans demente svigerfar ikke kan få en demensplads, men kun en almindelig plejehjemsplads, når Havbakken bliver revet ned.

quote Jeg kunne bruge mange ord, men nu er jeg på tv. Det har været frustrerende, og det har været op ad bakke og på en eller anden måde, synes jeg faktisk, at det er svært at finde ord.

Jesper Andreasen, pårørende til beboer på ældrecentret Havbakken.

- Jeg kunne bruge mange ord, men nu er jeg på tv. Det har været frustrerende, og det har været op ad bakke og på en eller anden måde, synes jeg faktisk, at det er svært at finde ord, fortæller Jesper Andreasen til TV2 Nord.

Jesper Andreasen og familien har ønsket en demensplads på et plejehjem i Hirtshals. Svigerfaren på 74 år er for flere år siden erklæret dement. Ifølge Jesper Andreasen har Hjørring Kommune lavet en ny vurdering, der siger, at svigerfaren kan nøjedes med en almindelig plejehjemsplads.

- Det lyder jo fuldstændigt hovedløst i min verden. Hvis man bare har en lille smule kendskab til sygdommen, så ved man godt, at det går kun en vej, påpeger Jesper Andreasen.

Hjørring Kommune besluttede i sidste uge at rive Havbakken i Tornby ned efter en årelang strid om stedet. De sidste to beboere bliver opsagt, og kommunen mener, de har tilbudt begge gode alternativer i stedet.

- Uden at gå ind i den konkrete sag, så vil jeg sige, at vi ikke tilbyder nogle borgere en plads, som ikke er forsvarlig og relevant i forhold til den konkrete borger. Jeg er ikke enig i, at borgeren ikke kan fungere, på den plads, vi har anvist, siger direktør i Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune Leif Serup til TV2 Nord.

Selvom Jesper Andreasens svigerfar tidligere er blevet visiteret til en demensplads, så mener Hjørring Kommune godt han kan fungere på en almindelig plejehjemsplads.

- En stor del af de beboere, vi har på vores plejecentre, har en eller anden form for demens, og derfor så er al vores personale uddannet til at håndtere demente. Nogen har behov for at komme ind på et særligt afsnit, men langt de fleste kan bo på et almindeligt plejehjem og så blive passet og plejet derfra, forklarer Leif Serup.

Et svar som Jesper Andreasen ikke kan forstå.

- Det er jo ikke vores valg, at kan skal flytte, så vi mener jo, at han må få et tilbud, der er matchende, det han har, understreger Jesper Andreasen.

Plejehjemmet i Hirtshals, hvor Jesper Andreasens svigerfar er blevet tilbudt en plads, har også et demensafsnit. Her er der bare ingen ledige pladser, og familien insisterer på, at få en plads i lokalområdet.

- Min kone har ikke kørekort, så det er også vigtigt for hende, at hun kan komme og besøge sin far, da hun er en af de eneste, der kommer. For at få hans hverdag til at hænge sammen, så er det vigtigt, at vi er i nærheden, siger Jesper Andreasen.

Hjørring Kommune har endnu ikke officielt opsagt de to beboere på Havbakken, men kommunen har tidligere meldt ud, at de regner med, at de sidste beboere er fraflyttet inden udgangen af året.

VIDEO: Jesper Andreasen er utilfreds med Hjørring Kommunes behandling af sin svigerfar. 

 

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

20_percent

play Stor stigning i godstrafik på Hirtshals Havn - men godset kører stadig ikke på skinner

80_percent

play Ledige studieboliger: Formand kalder det paradoksalt

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

20_percent

play Stor stigning i godstrafik på Hirtshals Havn - men godset kører stadig ikke på skinner

Til forsiden

Til forsiden