LIGE NU:

Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

I december sidste år fik Arne Hansen konstateret kræft for anden gang. Derfor besluttede han sig for, at nu ville han have sit livs kærlighed - Vanja - til kone. Torsdag havde venner og bekendte derfor arrangeret et akut bryllup, så parret kunne få hinanden.

HJØRRING: For mange er det en ganske kedelig, grå, regnvejrsdag i januar. Men hjemme hos Vanja Midjord og Arne Hansen er det en ganske særlig dag, da det er i dag, de siger ja til hinanden.

- Det er min bryllupsdag. Det er min og Arnes dag, griner Vanja Midjord.

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still
Foto: Julius Waag Poulsen

For Vanja starter dagen måske mere traditionelt. Hun får ordnet hår og lagt make-up, inden hun skal til alteret. For brudgommen starter dagen dog noget mere atypisk.

Alvorligt syg i flere år

Arne Hansen har brugt de første timer af dagen på at ligge i dialyse. I 2014 fik han konstateret akut nyresvigt. Tre år senere fik han konstateret cancer. Efter behandlingen havde Arne brug for en ny nyre, men han kunne først få en, efter tre år som cancer fri. I december sidste kom beskeden så. Kræften var vendt tilbage.

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still
Foto: Julius Waag Poulsen

- Jeg har ingen nyrefunktion. Ny har jeg så også fået konstateret kræft i leveren, i lymfen og i lungerne. Lægerne siger det ikke kan opereres væk, siger Arne Hansen.

Men på trods af den dårlige nyhed, så kæmper parret fortsat videre. Faktisk skal Arne allerede næste morgen begynde i kemoterapi i kampen mod canceren.

quote Det giver et boost af energi, man kan leve for, når man går en tid i møde, hvor man bliver drænet for energi.

Arne Hansen

- Vanja er min styrke i hele mit sygdomsforløb. Hun har altid stået bag mig. Uden hende havde jeg nok ikke været her i dag, fortæller Arne Hansen.

- Han har altid været der for mig og været den jeg har fundet styrke i. Også i de år hvor han var syg, og har kæmpet sig tilbage. Jeg har brug for ham i mit liv, siger Vanja Midjord.

Da Arne og Vanja vidste, hvad de havde i vente, besluttede de sig for at blive gift, mens tid var. Det var vigtigt for dem at blive gift, mens Arne selv kunne gå med sin brud gennem kirken.

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still
Foto: Julius Waag Poulsen

Opbakning fra både fjern og nær

For at bryllupet kunne lykkedes inden Arne skulle begynde i kemo igen, besluttede Vibeke Rolle Vestergaard, der er en nær veninde af familien, at lave en facebook gruppe, hvor folk bød ind med måder, de kunne hjælpe det kommende brudepar. På bare 14 dage blev hele brylluppet stablet på benene.

- Det har været hårdt, og jeg glæder mig også til i morgen, når det er overstået. Men det har fuldt ud været det værd, siger Vibeke Rolle Vestergaard.

Opbakningen til parret har også været enorm. Alt fra borddækning, bryllupskage, mad, fotografering og hårstyling er alt sammen blevet doneret udefra, for at hjælpe brudeparret. Både fra privatpersoner og erhverv.

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still
Foto: Julius Waag Poulsen

- Det har været så utroligt. Vi har faktisk fået så mange tilbud, så vi har været nødt til at takke nej nogle steder, siger Vibeke Rolle Vestergaard om opbakningen.


Fotografen havde valgt at komme helt fra Esbjerg. Frisøren var også kommet frivilligt og maden er blevet doneret fra forskellige forretninger i Hjørring.

En af dem der har tilbudt sin hjælp, er præst og ven til parret Judith Lergarth.

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still
Foto: Julius Waag Poulsen

- Vi har på ingen måder overvejet om vi skulle eller ej. Når Vanja og Arne beder en om noget, så siger man ja, siger Judith Legarth, der sammen med sin mand er kørt fra Haderslev for at kunne vie Arne og Vanja.

Arne og Vanja blev forlovede den 1. januar år 2000. Og her 21 år og 21 dage senere - den 21. januar 2021 - kunne de endelige sige ja til hinanden.

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still
Foto: Julius Waag Poulsen

- Det her det giver et boost energi. Det giver et boost man kan leve for, når man går en tid i møde, hvor man bliver drænet for energi. Minder og gode oplevelser er vigtige, siger Arne Hansen.

- Og så være her i nuet, afslutter Vanja Midjord.

Indslaget kan ses her:

Den 21. januar 2021 blev den store dag for parret.