Telefonerne gløder hos SKAT i Hjørring: Ekstra mandskab kaldt ind

Ekstra mange danskere har i år været inde for at tjekke deres årsopgørelse.

Tre millioner danskere er siden fredag aften logget ind på SKAT's hjemmeside for at tjekke deres årsopgørelse: Skal du have penge tilbage, eller skal betale tilbage? 

- Det er en halv million flere end sidste år, fortæller Per Dalsager Nielsen, der er funktionsleder hos Skattestyrelsen i Hjørring. 

Derfor er der travlt på telefonerne hos SKAT i Hjørring, hvor 70 medarbejdere lige nu står klar til at tale med danskere, der har spørgsmål til deres årsopgørelse. Det er 30 mere end der normalt er på afdelingen.

En af dem er Anette Christoffersen, der er fagkonsulent hos Skattestyrelsen. 

- De ringer typisk fordi, de har set et rødt tal på deres årsopgørelse og dermed skal betale penge tilbage, og hvorfor de har en restskat, forklarer hun. 

Presset privatøkonomi

Der er altså ekstra travlhed på telefonerne i år og på SKATs hjemmeside. Og Per Dalsager Nielsen har en idé om, hvorfor det kan være. 

- Det kan jo mest blive et gæt, men det kan have noget at gøre med den økonomiske verdenssituation med inflation og måske nogle, der er lidt mere presset på privatøkonomien end tidligere, og derfor er det måske ekstra afgørende, om der er grønne eller røde tal på årsopgørelsen. 

SKAT i Hjørring fortsætter med at have udvidede åbningstider på telefonerne i tre uger endnu. 


Seneste nyt

fra Nordjylland