Nye Borgerlige mister endnu et byrådsmedlem

John Bjerg, der i 2021 blev valgt til byrådet i Jammerbugt, har meldt sig ud af partiet og fortsætter som løsgænger.

For fire dage siden var John Bjerg, byrådsmedlem i Jammerbugt og valgt for Nye Borgerlige, ikke til at slå ud, selv om partiets hovedbestyrelse aftenen forinden havde ekskluderet den nye partiformand.

- Vi, der har en fortid i Fremskridtspartiet, er jo godt polstrede til intern uro, sagde han til TV2 Nord.

Det var i fredags.

Nu er John Bjerg imidlertid selv fortid i Nye Borgerlige. Han har meldt sig ud i kølvandet på en generalforsamling i kredsen lørdag.

- Den generalforsamling gik ikke, som jeg syntes, den burde. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over, siger John Bjerg.

Vil ikke fortælle årsagen

Nye Borgerlige har organiseret sig sådan, at man har en bestyrelse for hver folketingsvalgkreds, men ikke - som i en del andre partier - også har en vælgerforening med selvstændig bestyrelse og formand for hver enkelt kommune.

Jammerbugt og Brønderslev kommuner udgør tilsammen Brønderslev-kredsen, og det var i dette regi, der lørdag var generalforsamling med knap en snes deltagere.

Ikke mange af deltagerne kom fra Jammerbugt. Og generalforsamlingen endte med en kredsbestyrelse, hvis ni medlemmer alle har bopæl i Brønderslev Kommune.

John Bjerg vil ikke konkret sige, hvad i udfaldet af generalforsamlingen der fik ham til at tage den drastiske beslutning.

- Kort sagt kan jeg ikke se mig selv i et parti, hvor jeg som lokalpolitiker i Jammerbugt skal styres af partimedlemmer i en anden kommune. 

- Jeg vil ikke bruge mere tid på ævl og kævl - eller på at stå på alle mulige markeder og uddele pjecer for partiet. Nu koncentrerer jeg mig om at passe arbejdet i byrådet, siger John Bjerg.

Han fortsætter som løsgænger og har ingen planer om at søge optagelse i et andet parti. Han og to andre byrådsmedlemmer - en konservativ og en politiker, valgt på en borgerliste - har i den første del af byrådsperioden udgjort en markant opposition til resten af byrådet.

Lars Bojes ekskludering giver muligt comeback til stifter Pernille Vermund som formand.
Lars Bojes ekskludering giver muligt comeback til stifter Pernille Vermund som formand.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Standhaftigt medlem bliver

I den anden kommune i Brønderslev-kredsen - altså Brønderslev - fik Nye Borgerlige i 2021 også valgt et enkelt medlem, Lars Erling Sørensen. Han bliver i partiet.

- Jeg er standhaftig, siger han.

Kredsformand Idon Brødbæk siger, at for ham er John Bjergs farvel til partiet kommet lidt overraskende.

- Men det er jo sådan, det er, siger kredsformanden, der dog havde håbet, at John Bjerg ville overlade byrådsmandatet til sin suppleant. Det afviser John Bjerg imidlertid med henvisning til de personlige stemmetal.

Ved kommunalvalget i 2021 stemte 4,2 procent af vælgerne i Jammerbugt på Nye Borgerlige. Af de 920 stemmer var 558 personlige stemmer på John Bjerg. Hans første-suppleant, Jesper Riis Hansen fra Aabybro, fik 73 stemmer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland