Morten Steen lægger i disse dage sidste hånd på en ny butik i Hirtshals. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Handelschef Per Martensen fornemmer ny optimisme blandt flere af Hirtshals' erhvervsdrivende. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 2

Tro på succes midt i krisen

Flere nye handelsdrivende i Hirtshals tror på fremtiden. Byens handelschef er glad for den nye optimisme.

Om en lille måned åbner Morten Steen og hans kæreste butik her i Hirtshals. Facaden til butikken, der skal sælge smykker og brugskunst, er næsten klar.

- Det er selvfølgelig også en chance, vi tager, men nu prøver vi og håber på, det går godt. Der sker ikke noget ved, at der kommer til at ske lidt her i Hirtshals, for Hirtshals er en rigtig dejlig by, siger Morten Steen til TV2 Nord.

Butikken skulle egentlig have åbnet 1. marts. Så kom corona. Nu prøver de igen.

- Vi var sådan se begyndt at sætte varer ind, så vi var sådan set rimelig langt, fortæller Morten Steen, mens han sætter pærer i spots i butikken.

SE INDSLAG:

02:08 Luk video

Måtte starte med at holde lukket

50 meter fra Morten Steens kommende butik ligger en anden ny handelsdrivende. 1. april overtog Caroline Nielsen nøglerne til sin nye skønhedssalon. Hun måtte starte med at holde lukket.

- Halvanden måned tror jeg, det blev til, hvor vi holdt lukket. Efter vi åbnede op, har det bare kørt lige siden. Jeg har næsten ikke kunne trække vejret, så det er dejligt, siger Caroline Nielsen.

Vi har det ekstra hårdt, fordi vi mangler alle vores kære venner fra Norge, og det er hårdt. Nu efterhånden som grænserne åbner, så bliver vi alle sammen mere optimistiske.

Per Martensen, handelschef, Hirtshals

I alt er en lille håndfuld nye erhvervsdrivende i Hirtshals dukket op i løbet af foråret. Byens handelschef er glad for den nye optimisme, og lægger ikke skjul på, at coronakrisen har sendt flere butikker i Hirtshals i knæ.

- Det var meget skidt. Det var virkelig skidt. Vi har det ekstra hårdt, fordi vi mangler alle vores kære venner fra Norge, og det er hårdt. Nu efterhånden som grænserne åbner, så bliver vi alle sammen mere optimistiske. Jeg fornemmer lidt, at Hirtshals Handelsstandsforening og hele byen, er ved at komme ud af den der klokke, vi har gået i i lang tid, forklarer handelschef Per Martensen til TV2 Nord.

Læs også Milliarder forsvinder fra turismekommuner på vestkysten

Morten Steen har for lang tid siden smidt den pissimistiske coronahat. 7. juli slår den ny butik dørene op for første gang.

- Tør og tør. Selvfølgelig tør man da det, hvis man har lidt mod. Man skal ikke være bange for toget her. Jeg er i hvert fald ikke bange for at prøve noget nyt, og det har jeg aldrig været, slutter Morten Steen.

På mandag sender vi her på TV2 Nord direkte i vores udsendelse 19.30, når færgerne med nordmænd igen begynder at komme til Hirtshals.