LIGE NU:

Trods nyt smitteudbrud på efterskole: - Vi har haft et rigtig godt døgn på trods

Lige op til sommerferien er fire elever blevet smittet med corona. Alligevel har man haft en god afslutning på efterskoleåret, siger forstander.

På tærsklen til den vigtige sidste skoledag for eleverne på Halvorsminde Efterskole i Hjørring, måtte skolen pludselig ændre kurs onsdag, da fire elever viste sig at være smittede.

Straks efter gik rækkefølgen med isolation, flere test og orientering af forældre i gang. En efterhånden velkendt proces, da skolen flere gange tidligere har været ramt af coronavirus.

- Vi måtte tænke kreativt, siger forstander Jens Beermann.

Rigtig godt døgn på trods

Det er netop i disse dage, de 125 elever skal sige farvel til hinanden efter et helt år sammen på skolen i Hjørring. Men det skulle coronavirus ikke sætte en stopper for, foklarer Jens Beermann.

- Hele dagen var vi sammen og lavede blå bog, award-show, og sluttede med at tænde sankthansbål. Det hele med afstand og hygge.

Han roser lærere og elever for at være gode til hurtigt at omstille sig.

- Vi har haft et rigtig godt døgn på trods, og holdt en god afslutning for de unge mennesker.

Elev bekymret for reaktioner

Selvom hjemsendelsen af eleverne er blevet fremrykket, og den obligatoriske gallafest og gymnastikopvisning er aflyst, har stemningen ikke fejlet noget hos de unge mennesker.

Faktisk var én af elevernes største bekymring ikke de aflyste festligheder, men hvordan nyheden om smitteudbruddet ville blive taget imod på sociale medier.

- Hendes største bekymring var, at voksne ville skrive ubehagelige ting, eksempelvis at vi selv har været skyld i det, siger Jens Beermann, og understreger, at de hele tiden har fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

De ændrede planer betyder, at der fredag eftermiddag vil blive afholdt en digital afskedsseance for elever og forældre. At skolen har været ramt flere gange af smittetilfælde, mener forstanderen har været med til at styrke eleverne i deres måske at tackle det på.

- Dannelse er noget, man oplever, når man bliver udsat for udfordringer. Med de unge her er jeg fuld af lys, håb og tro siger, lyder det fra Halvorsminde Efterskoles forstander Jens Beermann.


310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

Til forsiden

Til forsiden