LIGE NU:

Vandskader: VVS'ere klar til overarbejde, når temperaturen stiger

Plusgrader giver ekstraarbejde. Især sommerhuse rammes af skader.

Varmepistol, rørfittings og alverdens specialværktøj er allerede klar i bilen. VVS-montør Brian Bo Rosenkilde Nielsen fra Hjørring VVS har lynende travlt i disse dage. De mange dages frost har fået vandrør til at springe både hos private og virksomheder. 

- Vi har ret travlt og det er over hele linjen. Vi har lige haft et sprængt vandrør på et loft, hvor vandet fossede ned i et stoker-fyr og så en sprængning af et rør nede i et jordlag af blå-ler. Det var frosset så hårdt, at vi måtte have en nedbrydningshammer i gang for at komme til røret, forklarer han. 

Også hos adskillige firmaer, der arbejder med skadeservice, melder man om travlhed. Det er især affugtning og opsugning af vand, der fylder i ordrebogen og hos Hjørring VVS er billedet det samme: 

- Problemet er, at vandet fryser inde i rørene. Frosset vand fylder mere end flydende vand og så brister rørene. Ofte fryser det til, men når så det tør op, har man balladen, forklarer Brian Rosenkilde Nielsen. 

Derfor forventer han og kollegerne ekstraordinær travlhed i den kommende uge. Meteorologerne melder om plusgrader og så kan der vise sig masser af sprængte rør. Især sommerhusene er i fare: 

- Folk forlader ofte deres sommerhus uden at tømme anlægget for vand. Mange tror, det er nok at lukke for vandet, men så står der jo stadig vand i rørene. Man skal lukke vandet ud helt ude i målerbrønden og så er det i øvrigt en god idé, at komme lidt frostvæske i toilettet og cisternen, så de heller ikke fryser til is, lyder rådet.