Foto: Michael Andersen

2000 vendelboer og tre smækre tøser dyster om det største vægttab

Lørdag begyndte den store vægttabskonkurrence "Vendsyssel på vægten" med den indledende vejning i Park Vendia i Hjørring.

Januar. Måneden, hvor vi ser os selv i spejlet og lover, at nu skal det være. Nu skal vi være sundere, nærværende, lettere, bedre. Nu skal vi kvitte de dårlige vaner. Nu skal vi dyrke noget mere motion og tabe nogle af de kilo, der har sneget sig på i det forgangne år.

Lige netop derfor var der lørdag formiddag stillet dusinvis af vægte op i Park Vendia i Hjørring. Her gik startskuddet nemlig til vægttabsprojektet "Vendsyssel på Vægten", hvor vendelbyerne skal dyste om at blive landsdelens største taber.

Et projekt, der løber over to måneder, og som sidste år tiltrak 1700 deltagere, der tilsammen smed 7,3 tons.

Store ambitioner

Blandt dette års 2000 deltagere er holdet "De smækre tøser" fra Hirtshals, som består af løbeveninderne Anvør Schneider-Abrahamsen, Lene Kappelgaard Larsen og Oluffa Pedersen. 

Jeg vil gerne tabe mig, så jeg kan komme til at løbe bedre.

Anvør Schneider-Abrahamsen

De er alle tre medlemmer af løbeklubben Havstrygerne, og de har store ambitioner med deres deltagelse i dette års udgave af "Vendsyssel på Vægten".

- Jeg vil gerne tabe mig, så jeg kan komme til at løbe bedre. 10 kilo. Helst. Gerne, lyder det fra Anvør, mens veninden Lene egentlig gerne vil af med 15, men satser på de 10, inden projektet slutter igen til marts.

Ekstra hjælp til deltagerne

Undervejs får de hjælp til at smide kiloene med forskellig aktiviteter, "Vendsyssel på vægten" tilbyder i løbet af de otte uger, konkurrencen står på.

- Der er løb, der er gang, der er floorball, der er zumba, fitness, spinning, cykling, mountainbiketure. Det er alle mulige aktiviteter. Sidste år havde vi 400 aktiviteter med, siger arrangør Per Møller.

Der var lange køer i Hjørring lørdag for at tilmelde sig "Vendsyssel på vægten". Foto: Michael Andersen

Og som noget nyt får deltagerne denne gang også opmuntring med på vejen, hvis begejstringen og viljen til at kæmpe videre og tabe sig skulle smuldre lidt undervejs. Derfor er en håndfuld eksperter hentet ind til at give motiverende foredrag - skuespille Lars Brygmann fortæller om Arctic Challenge, Christian Bitz fortæller om kost og sundhed, mens tv-læge Charlotte Bøving fortæller om fordelene ved at leve sundt.

Derudover kan deltagerne også tilmelde sig en madlavningsworkshop og blive klogere på kalorier.

Første skridt mod vægttabet

Først skridt på vejen mod det eftertragtede vægttab begyndte for de tre smækre tøsers vedkommende allerede lige efter lørdagens vejning.

Her gik turen nemlig mod Hirtshals igen - til fods. 

- Vi er alle tre så meget konkurrencemennesker, at den også nok skal få et nøk internt på holdet, lød det fra Oluffa Pedersen.

Den sidste vejning i konkurrencen finder sted den 3. marts i Park Vendia. Det hold, der kan præstere det største vægttab i forhold til udgangspunktet, løber med æren og præmierne. 

00:55

2000 vendelboere har meldt sig til vægttab

Luk video