Læsøfærgen forbinder Læsø med Frederikshavn. Foto: Lars Lyngdahl

49-årig idømmes betinget fængsel for bombetrussel

En 49-årige kvinde blev i dag kendt skyldig ved retten i Hjørring for at udsende trusler om at ville bombe Læsøfærgen tilbage i maj 2018.

En 49-årige kvinde fra Frederikshavn er ved retten i Hjørring i dag blevet idømt 20 dages betinget fængsel for at udsende trusler om at ville bombe Læsøfærgen tilbage i maj sidste år. 

Kvinden ringede dengang til Læsøfærgens færgekontor og fortalte, at "skibet skulle sprænges i luften". Kvinden ringede ligeledes til skibets kaptajn hvem hun overfor skulle have givet udtryk for at ville slå ham ihjel. Hun truede derefter også kaptajnen med at ville bombe færgen. 

Truslen skabte frygt hos færgepersonalet, som efterfølgende førte til at kvinden blev sigtet  for overtrædelse af straffelovens paragraf 266, der drejer sig om trusler. 

Kvinden blev i dag kendt skyldig i sagen, fortæller anklager i sagen, Janni Nørgaard, der er anklager ved Nordjyllands Politi.

- Den pågældende blev fundet skyldig i at have udtalt, at færgen skulle bombes og blev idømt 20 dages betinget fængsel, siger Janni Nørgaard. 

Tiltalte nægter sig skyldig

Janni Nørgaard fortæller, at tiltalte nægtede sig skyldig, men at hun erkendte at have ringet til kontoret samt have haft kontakt til kaptajnen. Kvinden nægtede dog at have sagt, at hun ville bombe færgen og begrundede telefonopkaldet med, at hun var ophidset den pågældende dag. 

Anklager Janni Nørgaard er tilfreds med dommens udfald. 

- Det er min opfattelse, at denne her sanktion er udmålt i overensstemmelse med praksis. Det er min opfattelse, at dommen er landet rigtigt, siger Janni Nørgaard. 

Læs også Sigtet: 48-årig kvinde ville bombe Læsøfærgen