03:25

Tidligere ledende ansat i Hjørring Citybus fortæller, at busser har fået gamle bremseklodser på, efter de er blevet godkendt i synshallen.

Buschauffører genkender ikke fusk med bremser

Kilder fortæller til TV2 Nord, at der bliver snydt med bremserne hos Hjørring Citybus. Men det tror chaufførerne ikke på.

En kilde fortalte lørdag til TV2 Nord, hvordan Hjørring Citybus for år tilbage har snydt med bremsere til syn. Kilden, der ikke vil stå frem, fortæller, at man har sat nye bremser på, når bussen skulle til syn. Efterfølgende har man så skiftet bremserne igen, så man sparede de nye bremser.

Men det kan de nuværende chauffører ikke genkende. 

- Det har da aldrig sket i det her firma- og jeg tror ikke det sker ved nogen busfirmaer, fortæller Henning Pedersen, der er chauffør ved Hjørring Citybus. 

Det samme fortæller arbejdsmiljørepræsentanten. Han understreger også, at det vil være for stort et arbejde at bakse med den slags. 

- Jeg gik ude på værkstedet så sent som i torsdags og jeg har ikke observeret nogle af de historier jeg hører. Det ville også være et alt for stort arbejde at gøre sådan noget, fortæller Jan Brok, der er arbejdsmiljørepræsentant.