Butikker i Tårs mister kunder

02:27

Et vejarbejde i Tårs giver store problemer for de erhvervsdrivende. De mister både kunder og omsætning. Den første butik er lukket. Folk i byen frygter at det ikke bliver den sidste

00:32

1 af 2

Et omfattende vejarbejde betyder markant nedgang i omsætningen for butikker i byen.

Der kører langt under halvdelen af det antal biler, der plejer på hovedgaden, Bredgade, i Tårs i disse dage. Det skyldes et vejarbejde, som Hjørring Kommune er i gang med.

- Det er noget lort, for det betyder, at vi slet ikke har så mange kunder, som vi plejer at have, siger Ole Thomsen fra HT Super Best i Tårs.

Hans bud er at der i disse dage kører blot 2000 biler gennem byen – mod sædvanligvis 6000.

- Vi oplever en fem-seks procent tilbagegang i kunder lige nu. Vi er i en god dialog med kommunen, men det tager alt for lang tid at få den vej gjort færdig, siger Ole Thomsen.

Også bageren i Tårs er hårdt presset på grund af, at der mangler kunder, mens slagteren i byen allerede har opgivet. Der er et skilt i ruden, at slagteren har lukket.

Formanden for det teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune, Ole Ørnbøl, beklager over for de handlende i Tårs.

- Der er store udfordringer ved det, derfor gør vi alt hvad vi gør for at hjælpe. Det betyder, at vi kan blive bedre til at skilte, men det er svært for som det er nu, så er det svært at få bilisterne ind i byen igen på grund af omkørsler, siger Ole Ørnbøl (Soc.Dem.), formand for teknik- og miljøudvalget.

Flere veje i Tårs er lige nu gravet op på grund af der lægges nye rør og ledninger til  bl.a. vand, varme og el.

Forsiden lige nu