LIGE NU:

Coolshop-direktør investerer i unge nordjyders kridtrobot

Coolshop-direktøren har valgt at investere i Hjørring-virksomheden Intelligent Marking, som har lavet en robot, der kan opkridte fodboldbaner.

De to unge iværksættere Andreas Yde og Anders Ulrik Sørensen fra Hjørring har i de seneste år udviklet en robot, som kan male stregerne op på en fodboldbane. De to iværksættere, som begge er i starten af 20'erne, omsætter allerede for millioner af kroner i virksomheden Intelligent Marking, og nu får de en anden nordjysk succesiværksætter med på holdet.

Coolshop-direktøren Jacob Risgaaard har nemlig valgt at investere i Hjørring-virksomheden, som har store drømme for fremtiden. Det fortæller han på Facebook.

- I to år har jeg flirtet med en meget hypet dansk start-up. Jeg har talt med dem, vi har haft møder, men vi fandt ikke hinanden. Jeg har længe ønsket at blive en del af start-uppen – dels grundet produktet og dets enorme internationale potentiale, men mest af alt grundet de to foundere bag, som har en ubrydelig arbejdsmoral og et ambitionsniveau af en anden verden, skriver Jacob Risgaard, som kan glæde sig over, at hans mission nu er lykkedes.

- Omkring årsskiftet mødtes vi igen og denne gang blev vi enige!, skriver han.

TV2 Nord har i flere omgange mødt iværksætterne bag Intelligent Marking, som i de seneste to år har bygget deres succesrige virksomhed op. I november 2016 havde iværksætterne 16 robotter kørende rundt i Danmark - alle sammen solgt til en stykpris på 200.000 kroner plus moms.

- Vi synes selv, vi er rykket os langt på relativt kort tid, sagde Anders Ulrik Sørensen dengang til TV2 Nord.

Her fortalte Hjørring-iværksætterne, at de har forhandlere rundt i hele Europa og for nylig havde været i USA, hvor en forhandler forventer at kunne sælge op imod 1000 robotter inden 2020. Intelligent Marking forventer allerede at runde 50 millioner kroner i omsætning næste år, og planen for fremtiden er at skabe en stor, international virksomhed baseret i Hjørring med lokal arbejdskraft.

Se TV2 Nords portræt af Intelligent Marking her: