11:08

{For halvandet år producerede vi serien "Alt på et bræt", hvor vi gik tæt på seks unge iværksættere fra Nordjylland. De næste to dage vender vi her i Nordjylland LIVE tilbage til dem - her 18 måneder senere.

Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

Unge Hjørring-iværksættere har ramt USA med populær kridtrobot

Andreas Yde og Anders Ulrik Sørensens firma, Intelligent Marking, var en af de seks virksomheder, som TV2 Nord besøgte i foråret 2015 i serien "Alt på ét bræt".

Her halvandet år senere vender vi tilbage og ser, hvordan deltagerne i programserien "Alt på ét bræt" har klaret sig - og heldigvis lever alle stadig deres drømme ud som selvstændige.

Specielt Andreas og Anders fra Hjørring har haft fart på de sidste 18 måneder. Da vi mødte dem første gang, var de blot i gang med udviklingen af verdens første selvkørende markeringsrobot til opkridtning af fodboldbaner.

Siden da er det gået stærkt, og produktionen er nu i fuld gang. De unge iværksættere har lige nu 16 robotter kørende rundt i Danmark - alle sammen solgt til en stykpris på 200.000 kroner + moms.

- Vi synes selv, vi er rykket os langt på relativt kort tid, siger Anders Ulrik Sørensen.

Men det er kun starten for Andreas og Anders. De har forhandlere rundt i hele Europa og har for nylig været i USA, hvor en forhandler forventer at kunne sælge op imod 1000 robotter inden 2020.

USA er især et interessant marked for Anders og Andreas, fordi amerikanske footballbaner på de forskellige high schools og colleges kræver markant mere opkridtning end europæiske fodboldbaner.

Intelligent Marking forventer allerede at runde 50 millioner kroner i omsætning næste år, og planen for fremtiden at skabe en stor, international virksomhed baseret i Hjørring med lokal arbejdskraft.

Se med i Nordjylland LIVE onsdag og torsdag klokken 19.30 på TV2 Nord Salto for at se, hvordan det er gået alle virksomhederne fra "Alt på ét bræt."

08:50

Her kan du, hvordan det så ud, da vi mødte Anders og Andreas i foråret 2015.

Luk video