LIGE NU:

Første hold studerende starter på ny FISHTECH-uddannelse

Det første hold på den nye erhvervsuddannelse FISHTECH rettet mod fiskeindustrien er startet på EUC Nord.

En helt ny erhvervsuddannelse skal uddanne kvalificerede folk til fiskeindustrien. Det aller første hold, der får lov at teste uddannelsen, er netop startet op.

Uddannelsen skal sikre fiskeindustriens fremtid, hvor mange er ufaglærte, en af dem er Sebastian Bisgaard fra Sæby. Han har været fisker i otte år og har indtil videre arbejdet uden en uddannelse. Det vil han lave om på.

- Nu har jeg jo en chefstilling på skibet, hvor jeg arbejder, men mangler nogle papirer på det for at kunne tage stillingen alvorligt, synes jeg, siger Sebastian Bisgaard, der netop er startet på FISHTECH på EUC Nord.  

På uddannelsen FISHTECH får de studerende blandt andet erfaring og kompetencer inden for naturfag og it, produktionsformer og produktionsprocesser, kvalitetssikring og kvalitetsforståelse, sikkerhed og arbejdsmiljø, fødevaresikkerhed og hygiejne, rå- og færdigvarehåndtering.

Lige nu er gennemsnitsalderen i fiskeindustrien 40-55 år og med den nye erhvervsuddannelse, håber man også på at lokke flere unge ind i branchen.   

- Der er allerede etableret aftaler med en del voksenlærlinge på holdet, men for at sikre diversitet og for at være med til at sikre den fremtidige arbejdskraft i fiskeindustrien, er det også vigtigt at få nogle unge kandidater på banen. Så vi håber, at der er nogle flere unge mennesker, som har lyst til at sikre sig en plads på holdet, siger Marianne K. Vestergaard, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord i Frederikshavn.

Hele uddannelsen kan tages hos EUC Nord og tager to år, hvor de studerende veksler mellem praktik og skoleophold.

Se et indslag om den nye uddannelse her.