LIGE NU:

Fortuna Hjørring: Talentakademi har allerede succes

Fortuna Hjørring har på rekordtid høstet resultater af klubbens store satsning på talentarbejde. Klubbens akademi tilskrives en stor andel i U18-holdets DM-titel.

Fortuna Hjørring gør alt, hvad de kan for at blive dansk kvindefodbolds svar på Ajax Amsterdam. Ligesom den hollandske storklub er Fortuna også godt i gang med at etablere sig som en regulær talentfabrik af kvindelige fodboldspillere.

quote Vi tror, at mange unge talenter fremover vil vælge Fortuna, fordi de godt kan se, at vi er et springbræt til at blive ligaspiller - og også komme videre ud i Europa.

Jette Andersen, tidligere Fortuna-formand

- Vi tror, at mange unge talenter fremover vil vælge Fortuna, fordi de godt kan se, at vi er et springbræt til at blive ligaspiller - og også komme videre ud i Europa, siger tidligere Fortuna-formand Jette Andersen, som er en af initiativtagerne til klubbens talentakademi.

Senest er Signe Bruun skiftet fra Fortuna til den franske storklub Paris SG, og klubben har efterhånden leveret spillere til topklubber verden over. En af dem, der drømmer om at gøre fodbold til sin levevej, er 16-årige Freja Sarka.

- Det er stort at være en del af den her klub og vores U-hold. Sidste år gik vi og snakkede med Signe Bruun og nu spiller hun i Paris. Man tænker, om det kunne blive mig selv en dag, siger Freja Sarka.

En stor investering

Talentakademiet, som klubben har investeret et tocifret millionbeløb i, har allerede betydet, at Fortuna har kunnet tiltrække halvdelen af deres U18-hold udefra. Typisk de største talenter fra mange klubber rundt om i landet. Emilie Billing fra Fyn har ikke fortrudt, at hun valgte at tage et år på talentakademiet i stedet for et år på efterskole.

- Der er perfekte faciliteter og dygtige trænere, så der er pres på hver eneste træning. Jeg er helt klart blevet en bedre fodboldspiller det seneste år - også fordi vi kan få individuel træning. Det er meget professionelt, siger Emilie Billing.

Det er kommet bag på de fleste, at U18-holdet har haft så stor succes allerede to år efter, at akademiet blev indviet. Holdets kun 25-årige træner Niclas Hougaard er ikke i tvivl om sammenhængen.

- Jeg tilskriver akademiet en stor del af æren for, at vi på så kort tid har opnået en DM-titel, og især, at vi kan spille den type fodbold, som vi gerne vil. Jeg er spændt på at se, hvor mange af de her piger kan tage springet til 3F Ligaen og senere også videre ud i Europa, siger Niclas Hougaard.