LIGE NU:

Hjørrings borgmester med politibeskyttelse efter trusler og chikane

To sager om anbragte børn i Hjørring Kommune har affødt så voldsom chikane af borgmester Arne Boelt, at han har måttet investere i kameraovervågning af sin bopæl, og at politiet er til stede ved vælgermøder.

Indkørslen til borgmester Arne Boelts (S) hus i Sindal ligner næsten enhver anden indkørsel til et helt almindeligt parcelhus. Men også kun næsten - for denne indkørsel er udstyret med en høj jernpæl med et overvågningskamera monteret på toppen.

Pælen er en af to med kameraer, som Arne Boelt og hans familie har fået sat op for en måned siden som et supplement til de jævnlige besøg i nabolaget af patruljevogne fra Nordjyllands Politi. Efter det meste af et år med trusler, chikane og livsfarligt hærværk har borgmesteren valgt at åbne og fortælle om sine oplevelser.

Chikane mod Arne Boelt

- Jeg har det ikke ret godt med det, og jeg har også gået for lang tid med det selv. Det startede med en alvorlig episode i januar, så faldt det lidt til ro i en periode, men på det seneste er det gået helt amok, siger Arne Boelt til TV2 Nord.

Siden januar er han blevet standset på gaden af to maskerede mænd, der truede ham. Han har to gange fået hjulboltene på sin bil løsnet, og senest er han kommet hjem til et hus, hvor samtlige udvendige dørhåndtag var blevet smurt ind i lort.

- Jeg har gået meget stille med det. Jeg har haft svært ved at fortælle om det, også til min kone og mine børn. For vi er jo en familie, og selv om jeg er glad for at være borgmester og passe det job, kan det ende med at have for høj en pris. Og hvis det begynder at gå ud over min familie, kan jeg ikke have det job. Så jeg har ikke villet sige noget, og jeg har ikke villet gøre det værre, end det var. Men det var slemt, fortæller Arne Boelt. 

Tvangsfjernelser udløste ballade

Balladen er opstået i kølvandet på to sager om tvangsfjernede børn, senest i august, hvor en 10-årig dreng placeret på et børnehjem resulterede i underskriftsindsamlinger og demonstrationer foran rådhuset i Hjørring. Sager, som borgerne vil have borgmesteren og byrådet til at gå ind i, så børnene kan komme hjem. Sager, som Arne Boelt ikke kan blande sig i, fordi beslutningerne bliver truffet et andet sted.

- Det påvirkede mig ikke så meget i begyndelsen, men jeg er nok nået til et punkt, hvor jeg må indrømme, at det påvirker min nattesøvn. Jeg har været bange på det seneste. Også fordi det ikke er til at vide, hvad der kan ske. Jeg har stor respekt for de mennesker, der har mistet det bedste, de har, nemlig deres børn, og at de rigtig gerne vil have dem tilbage. Jeg kan godt forstå, at de mener, at de ikke har mere at miste på det, men det er det, der skræmmer os, siger Arne Boelt.

- Og der er ikke nogen, der synes, det er rart at leve i frygt for, hvad næste træk er, tilføjer han.

Senest har den 10-årige drengs advokat, Klaus Ewald, sendt et brev direkte til Arne Boelt, hvor han - hvis kommunen ikke sørger for at få drengen hjem til sin mor - lover, at de vil se hetz og negativ omtale. 

Hændelserne har i perioder betydet, at Nordjyllands Politi flere gange i døgnet havde patruljevogne til at cirkle omkring Arne Boelts bopæl i Sindal. For hos politiet bliver chikanen og truslerne taget alvorligt. Derfor var politiet også til stede ved et vælgermøde i Alstrup torsdag aften.

- Det er mærkeligt, at vi er kommet i en situation, hvor vi skal have politiet til at holde øje med os. Det kan godt være, de er vant til det i København, men det er vi ikke vant til heroppe, er jeg bare nødt til at sige, siger Arne Boelt.

- Man skal huske, at politikere også har familie. Og dem skal man holde sig fra, tilføjer han. 

I udsendelsen fredag aften kommenterede advokat Klaus Ewald brevet til borgmester Arne Boelt (tilføjet til artikel lørdag 28/10, red.)

Advokat Klaus Ewalds kommentarer til brevet sendt til borgmesteren. 
def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

090421 Den med motorvejen.00_01_09_02.Still002

play Venstre vil kæmpe for den nordjyske del af Hærvejsmotorvejen

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

Til forsiden

Til forsiden