02:19

Bindslevs Egnssamling har brugt tre år på at skrive en bog om Bindslev i 1950'erne og 60'erne, hvor den var et handelscentrum i området.

Husker du: Ildsjæle har brugt tre år på bog om Bindslevs handelsliv

Bindslevs lokalarkiv, Bindslev Egnssamling, har brugt tre år på at skrive en bog om det livlige handelsliv, der var i byen i 50'erne og 60'erne.

I en tid, hvor meget information kun bliver samlet internettet, går borgerne i Bindslev den modsatte vej.

Frivillige kræfter fra Bindslevs lokalarkiv, Bindslev Egnssamling, er gået sammen om at skrive en bog med alle de gode historier fra Bindslev i 50’erne og 60’erne - dengang byen havde mere end 50 forretninger. Et arbejde, der er endt med at tage tre år.

- Jeg har glædet mig vildt til det her, og det bliver spændende at se, hvordan folk tager imod bogen, siger Karin Jacobsen, formand i Bindslev Egnssamling.

- Jeg har aldrig været med til at lave en bog før, og så fik man da lært, at det ikke bare er noget, man gør på 14 dage, siger Hans Henrik Aaskovsen, næstformand i Bindslev Egnssamling. 

Bogen indeholder flere anekdoter fra 50'erne og 60'ernes Bindslev. På det tidspunkt var Bindslev et handelscentrum i området og havde blandt andet en bager og to slagtere. Siden da har 34 butikker måtte dreje nøglen om.

- Vi blev inspireret af, at der tidligere er lavet bøger om Bindslevs lokalområdet. Så vi ville også gerne lave en, der handlede om vores barndom. Jeg synes, det kan være vigtigt for vores efterkommere at vide, hvordan det har været i Bindslev, siger Karin Jacobsen.

Efterlyst lokale anekdoter

Lokalarkivet har samlet historierne ind fra de af byens indbyggere, der har haft noget på hjerte. Bindslev Egnssamling har blandt andet efterlyst historier på en lokal Facebook-gruppe.

- Jeg synes, at byens borgere har taget meget positivt imod det. De har gerne villet fortælle deres historier, og de er måske også blevet lidt beærede over at blive spurgt, siger Karin Jacobsen.

Nogle af bogens historier er skrevet af Bindslev Egnssamling bestyrelse, mens andre er skrevet af lokale borgere. Nu håber Bindslev Egnssamling bare, at bogen bliver en succes.

- Jeg tror, det bliver fint, men vi ved det ikke. Vi ved ikke, om der kommer 10, eller om der 100, men vi har nogle forudbestillinger, så vi ved, at der i hvert fald kommer nogen og henter bogen, siger Hans Henrik Aaskovsen.

Bogen hedder ”Der var Engang – historier om de forsvundne forretninger” og er netop udkommet.