LIGE NU:

Ingen vil kendes ved ulovlig kystsikring ved Lønstrup

Sagen om ulovlig kystsikring ved Lønstrup er meldt til politiet. Alligevel er der endnu ingen, som har taget ansvaret for en stor bunke kæmpesten på stranden lidt syd for Lønstrup.

Kystdirektoratet besluttede onsdag at melde en ulovlig kystsikring ved Lønstrup til politiet. Direktoratet er godt trætte af, at der gentagne gange er lavet kystsikring uden tilladelser, og nu er det op til politiet at finde ud af, hvem synderen er.

Entreprenøren, som udførte arbejdet for godt to uger siden, siger, at han blev hyret af en forening i området, og de sagde ifølge entreprenøren, at de havde alle tilladelser i orden. Det er mystiske er imidlertid, at begge foreninger i området nægter at have noget at gøre med stenene på stranden.

- Vi er en helt almindelig grundejerforening, og jeg kan som formand garantere, at vi intet har at gøre med sagen, siger formanden for Grundejerforeningen Strandfogedgården.

Heller ikke en nyere forening, som arbejder for kystsikring på hele strækningen fra Lønstrup til Mårup Strand, vil sættes i forbindelse med den ulovlige kystsikring.

- Vi arbejder for en kystsikring ad de lovlige kanaler. Vi ansøger om at få lov, men vi kunne ikke finde på at sætte arbejdet i gang uden de officielle tilladelser, siger Gitte Retbøll, som er formand for Foreningen til kystsikring Lønstrup Sydvest.

Nu er det op til Nordjyllands Politi at efterforske sagen og finde ud af, hvem der har bestilt kystsikringen hos entreprenøren. Anmeldelsen er landet hos lokalpolitiet i Hjørring, og de kigger på sagen på mandag.