00:09

Julestemningen på E39 lider et knæk: Pyntede grantræer må lade livet

To grantræer i midterrabatten på E39 ved Bjergby, har indtil nu spredt julestemning på motorvejen, men nu er det slut. Træerne skal fældes.

TV2 Nords fotograf Tor Løkken fik 9. december øje på et flot pyntet grantræ i midterrabatten på motorvej E39, og siden gik det stærkt.

Mysteriet om, hvem der dog havde været så dumdristig at julepynte et træ midt på motorvejen bredte sig og på TV2 Nords Facebook-side undrede og morede knap 500.000 personer sig over det skøre påfund.

Læs også Juletræsmysterium: Hvem har pyntet op på Hirtshalsmotorvejen?

Siden fandt vi ud af, at træet har været pyntet siden 2013 da Per Sønderby Pouls fra Beder gjorde det første gang. Han havde flere gange lagt mærke til det selvsåede grantræ på motorvejen og den jul for tre år siden besluttede han sig for, at det skulle pyntes.

- Det gik godt nok stærkt frem og tilbage, og julepyntet blev bare klasket på for at komme tilbage til bilen den første gang. Det var jo farligt. Men jeg gjorde mig umage for at gøre det, når der ikke lige var nogen på kørebanen, også fordi jeg ikke ville ses, siger Per Sønderby Poulsen. 

Læs også Den første juletræspynter: - Grantræet så trist ud

Nu lader det dog til at træet er blevet pyntet for sidste gang, for den megen opmærksomhed fra TV2 Nords omtale har gjort træet til en fare i trafikken. Og så viser det sig faktisk, at der findes to træer.

- Vi kender til to træer på E39. Et med julekugler og pynt og et med en lyskæde, fortæller Ivar Sande, der er afdelingsleder ved Vejdirektoratet.

- Der er jo mange små buske og træer i midterrabatterne rundt omkring, og vi gør normalt ikke noget ved dem, med mindre de bliver til fare for trafikken, og vi ville normalt ikke gøre noget ved de her små træer, siger han videre inden dagens dårlige nyhed kommer.

- Men nu er der jo så mange, der er blevet opmærksomme på de her to træer, at vi må betragte dem som en fare for trafikken og skære dem ned, siger Ivar Sande med henvisning til, at de to træer kan distrahere bilisterne eller skabe ujævne hastigheder på motorvejen, så faren for uheld øges.

Planen er at fælde de to træer tirsdag, når der er mindst mulig trafik.