Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

00:49

Kulturministeren har fremlagt et scenekunstudspil, hvor der lægges op til, at fire teatre på landsplan får økonomisk støtte i millionklassen. Det drejer sig om Fredericia Teater, Randers Egnsteater, Aveny-T og Vendsyssel Teater.

1 af 2

Kulturminister vil give millioner til Vendsyssel Teater

Vendsyssel Teater er blandt de fire teatre, som kulturministeren vil give et økonomisk boost.

Regeringen og kulturminister Mette Bock er klar med et scenekunstudspil, hvor fire teatre på landsplan kan se frem til økonomisk støtte i millionklassen. I Nordjylland er Vendsyssel Teater med på listen over dem, der kan se frem til lidt ekstra kroner at gøre godt med.

- Der er brug for aktive investeringer i vores teatre, som kan gøre en forskel og give bedre scenekunst til gavn for borgerne. Og det kræver prioriteringer. Jeg vil styrke Fredericia Teater, Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater samt Aveny-T, som hver på deres områder viser særlige potentialer, skriver kulturministeren i en pressemeddelelse.

Læs også Ukendt skuespillerinde tager hovedrollen i teaterklassiker

Ministeren foreslår et økonomisk tilskud, hvor Aveny-T, som ligger på Frederiksberg, får tre millioner kroner, mens de resterende tre teatre til sammen får ni millioner kroner.

Derudover har regeringen også øremærket 33 millioner kroner til en ny udviklingspulje, hvis formål er at skabe mere samarbejde mellem teatrene og sikre, at de bedste forestillinger kan få et længere liv og nå bredere ud i landet.

- Jeg har sat stor pris på dialogen, jeg har haft med hele branchen, som har bidraget med nyttigt input. Nu skal vi i gang med de politiske drøftelser. Vi skal sikre, at alle landets borgere også i fremtiden vil kunne opleve scenekunst af højeste karat, fortæller Mette Bock.