LIGE NU:

Lukning af Havbakken: - Ældre Sagens direktør er ude af trit med virkeligheden

Hjørrings borgmester mener ikke, at Ældre Sagens direktør ser de økonomiske realiteter i øjnene i sagen om lukningen af det kommunale plejecenter Havbakken i Tornby.

Balladen om den omdiskuterede lukning af plejecenteret Havbakken fortsætter, efter Ældre Sagens direktør mandag var på besøg i Tornby for at hilse på plejecenterets beboere.

Under besøget på Havbakken udtrykte direktøren bekymring for, at beboerne på Havbakken ville miste hjælp og få forringet service. Derudover kaldte han kommunens håndtering af sagen for brutal.

Det har fået Hjørrings borgmester Arne Boelt til at reagere.

- Jeg må konstatere, at Bjarne Hastrup formentlig er helt ude af trit med vores økonomiske virkelighed her i kommunen. Vi kan ikke bruge mindre pr. borger over 67 år, lyder det fra Arne Boelt og henviser til tal fra Social- og Indenrigsministeriet.

SAGEN OM HAVBAKKEN

Her fremgår det, at Hjørring Kommune har 38.400 kroner pr. borger over 67 år. I Københavns Kommune, hvor Ældre Sagens direktør kommer fra, er der 63.593 kroner at gøre med pr. borger over 67 år.

Arne Boelt opfordrer direktøren for Ældre Sagen til at skifte fokus fra hvilke rettigheder, borgerne har, til hvilke ydelser, borgerne har brug for.

- Vi har fokus på at yde den lovbestemte service til vores borgere inden for de rammevilkår og økonomiske råderum vi har. Derfor er vi nødt til at effektivisere og samle vores drift – i dette tilfælde plejecenter – i større enheder. Vores manglende økonomiske råderum tvinger os hele tiden og år efter år til at effektivisere og få mest muligt ud af hver en krone, ellers kan vi ikke levere en nogenlunde ens service til vores borgere på alle områder, siger borgmester Arne Boelt.

Ældre Sagen fastholder kritik

Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, vil ikke kommentere på borgmesterens udmelding om, at han skulle være ude af trit med virkeligheden.

I stedet fastholder han sin kritik af kommunens beslutning om at lukke Havbakken. Han er bekymret for, om borgernes rettigheder respekteres, ligesom han også frygter, at kommuner generelt ikke oplyser borgerne om deres rettigheder.

quote - Man kan ikke bare flytte rundt med borgerne, som om de er flyttekasser, fordi man har en dårlig økonomi

Bjarne Hastrup, direktør, Ældre Sagen

- Vi har set med stor frygt på, at kommunerne går helt til grænsen og ikke tager hensyn til borgernes behov. Man kan ikke svække borgernes retssikkerhed med begrundelse i økonomien, siger han.

Bjarne Hastrup mener ikke, at Hjørring Kommune har haft nok fokus på at give borgerne en værdig og omsorgsfuld behandling.

- Det er stærkt svækkede borgere overfor den stærke kommunemagt. Man kan ikke bare flytte rundt med borgerne, som om de er flyttekasser, fordi man har en dårlig økonomi, siger han.

Han understreger, at Ældre Sagen fortsat vil følge sagen om plejecenteret i Tornby.

- Havbakken er principiel i en tid, hvor der er mange kommunale beskæringer. Vi vil følge den her til dørs, for vi er hunderæd for, at det her eksempel breder sig til andre kommuner. Det eneste område, man ikke kan spare på, det er de svageste i samfundet – og det er dem, der er på plejehjem. Dem vil vi forsvare med hud og hår, siger han.

Ældresagens direktør, Bjarne Hastrup, gik mandag ind i sagen om det omdiskuterede plejehjem Havbakken i Tornby.
20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden