LIGE NU:

Kampen om friplejehjem fortsætter: Arbejdsgruppe anker kommunal beslutning

Arbejdsgruppen for Tornby Friplejehjem har valgt at anke et lovforslag fra Hjørring byråd, der har sat en stopper for et friplejehjem i Tornby.

Ved et ekstraordinært byrådsmøde i Hjørring onsdag aften blev der umiddelbart sat en stopper for fremtidsudsigterne til et friplejehjem i områdebyerne i Hjørring Kommune.

Men bestyrelsen for Tornby Friplejehjem har valgt at fortsætte kampen, efter de ved et møde mandag er blevet enige om at anke beslutningen fra Hjørring byråd til Ankestyrelsen, Planklagenævnet og muligvis også ombudsmanden.

- Vi giver endnu ikke op på friplejehjemmet og har valgt at fortsætte kampen. Nu må vi så væbne os med tålmodighed og vente på, at vi får svar, siger Oscar Djurhuus, der er initiativtager til arbejdsgruppen Tornby Friplejehjem.

Meget tæt på certificering

Ifølge Oscar Djurhuus tilsidesætter Hjørring Kommune Friplejeboligloven fra 2016, som siger, at en kommune ikke kan blokere for et friplejehjem, når først friplejehjemmet er blevet certificeret af Sundhedsstyrelsen.

Ifølge Oscar Djurhuus er arbejdsgruppen meget tæt på at få godkendelsen fra Sundhedsstyrelsen, før de kan få del i de 225 friplejehjemsboliger, som Boligministeriet årligt uddeler.

På det ekstraordinære byrådsmøde onsdag aften blev der ved en afstemning blandt byrådsmedlemmerne stemt for at fastholde kommuneplanens helhedsplan i forhold til Hjørring og områdebyerne.

Derved fastslog byrådet, at der ikke skal udarbejdes kommuneplantillæg for opførelse af friplejehjem i lokalbyer og satte således en stopper for Tornby Friplejehjem.

Men ifølge Oscar Djurhuus står der slet ikke noget i Hjørring Kommunes planlov fra 2007 om, at der ikke må ligge plejehjem i de mindre byer. 

- Så vi kan ikke se, at det er et argument for at forhindre en plan, siger Oscar Djurhuus.

Beboere vil ikke flytte

Idéen til et friplejehjem i Tornby kom efter, Hjørring Kommune meddelte, at man ville lukke det populære plejehjem Havbakken i Tornby. Flere af beboerne ville gerne fortsætte med at bo i byen, ligesom de ønskede at få lignende faciliteter og aktiviteter i et nyt plejehjem.

Arbejdsgruppen for Tornby Friplejehjem skal anke kommunens beslutning inden for en måned efter afgørelsen, altså den 4. oktober. Det vides ikke, hvornår der kommer svar i sagen.

Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, går nu ind i sagen om det omdiskuterede plejehjem Havbakken i Tornby. Indslaget er fra mandag den 9. september. 
def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

smuk_morgen_dronefoto_02.jpg

Meget sol og op til 11 grader på vinterens sidste dag

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

Til forsiden

Til forsiden