LIGE NU:

Nordjyllands klogeste klasse skal dyste til landsfinalen

6.B. på Lundergårdskolen i Hjørring repræsenterer Nordjylland i landsfinalen til konkurrencen Smart-Parat-Svar, hvor elever dyster i paratviden.

Nordjyllands klogeste 6. klasse holder til på Lundergårdskolen i Hjørring. De har vundet regionsmesterskabet i Smart-Parat-Svar - en landsdækkende videns- og læsequiz, der skal udfordre børnenes hjerneaktivitet, hukommelse, evner til at tænke hurtigt og samarbejde.

- Det er meget fedt, synes jeg. Jeg regnede ikke engang med, at vi ville vinde første runde, og nu er vi så nået hele vejen til finalen, siger Aske Kjærulff Skyggebjerg, elev i 6.B.

Torsdag havde 6.B. besøg af Sussi Rømer Rasmussen, vært på landsfinalen til Smart-Parat-Svar, der skulle filme præsentationsmateriale sammen med eleverne.

- Jeg synes, de virker kloge, og så har de hver deres specialeområder, så de er en værdig konkurrrent, siger Sussi Rømer Rasmussen.

Til regionsmesterskabet havde de otte deltagende 6. klasser mulighed for at vise, hvor meget viden de besidder inden for områder som historie, film, natur & teknik og eventyr.

Nu gælder det finalen og kampen om titlen som ”Danmarks klogeste klasse” og en præmie på 10.000 kroner.

Landsfinalen udspiller sig i den 7. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Du kan se, hvordan det gik med 6.B's forberedelser i videoen ovenover.