Nørlev Strand kæmper lige nu for hård kystsikring

Der er fyldt op i byrådssalen i Hjørring, hvor grundejere fra Nørlev diskuterer kystsikring med Kystdirektoratet. Foto: Henriette Maj Pedersen

Der er fyldt op i byrådssalen i Hjørring, hvor grundejere fra Nørlev diskuterer kystsikring med Kystdirektoratet. Foto: Henriette Maj Pedersen

1 af 2

Grundejere fra Nørlev Strand holder lige nu møde med Kystdirektoratet. De håber på at få lov til at sikre deres sommerhuse mod havet, som de har fået lov til i Løkken.

Mødet i på Hjørring Rådhus er netop startet, og grundejerne håber, at de endelig kan komme igennem med deres krav.

- Jeg håber fornuften sejrer, lyder det fra formanden for grundejerforeningen, Christian Hartmann fra Nørlev forud for mødet med Kystdirektoratet netop nu i byrådssalen.

41 sommerhusejere er ankommet til mødet, som er arrangeret af Kystdirektoratet.

Også Hjørring kommune er med og forud for mødet håber formand for Teknik og Miljø-udvalget, Ole Ørnbøl (S), at man efter mødet får nogle positive redskaber at gå videre med.

Han tør dog ikke håbe på, at Kystdirektoratet giver grønt lys til hård kystsikring, men han tror, at man efter mødet er et stort skridt nærmere en holdbar løsning for sommerhusejerne.

- Det vil give ro på - også for Hjørring Kommune, siger Ole Ørnbøl.

Hjørring kommune er på forhånd positivt indstillet over for en kystsikring i stil med den, der netop er givet tilladelse til i Løkken.

- Vi er imod høfder og bølgebrydere i Nørlev. Men ellers er vi lydhøre over for det, Kystdirektoratet må foreslå, siger han.

TV2 Nord følger mødet, se mere i vores udsendelse klokken 19.30.

Forsiden lige nu