Foto: Iben Hedemann

02:27

De lokale fik lov til at være statister i ny lille Per film

1 af 2

Og action! "Far til Fire" optager i Hirtshals

Flere scener i den kommende "Far til Fire"-film blev onsdag optaget på havnen i Hirtshals.

Flere scener i den kommende familiefilm "Far til Fire - På toppen" bliver optaget i Nordjylland. Det meste af filmen foregår i Norge, men for at komme dertil skal den kendte familie med en af Fjord Lines cruisefærger fra Hirtshals Havn.

Derfor var optagelserne onsdag i fuld gang på havnen i Hirtshals, hvor lokale borgere var inviteret ned på havnen for at se, hvordan et filmhold arbejder. Der var dog også en ekstra bagtanke med invitationen. Flere af dem, der mødte op, kom nemlig til at fungere som statister i filmen.

- De spurgte, om vi ville være med som statister. Det havde vi godt nok ikke regnet med, siger Birthe Andersen fra Hirtshals.

"Far til Fire - På toppen" har en række nye skuespillere i de kendte roller som Lille Per, Søs, Ole, Mie, Far og Onkel Anders. Lille Per spilles af den seks-årige Elton Rokahaim Møller, der er søn af sangerinden Szhirley, mens Martin Brygmann spiller farrollen og Thomas Bo Larsen er Onkel Anders.

Nordjyske Anne Sofie Espersen fra Hirtshals er også med i filmen i rollen som Louise, mens Mie spilles af Laura Lavigne Bie-Olsen, Ole af Mingus Hellemann Hassing og Søs af Coco Hjardemaal.

- Jeg har mest været bange for, om jeg pludselig skulle komme til at slå over i nordjysk, fordi nu er jeg ligesom startet på den københavnske klinge, ikk', men så var det som om, at da jeg kom herop, så begyndte jeg at snakke på en hel anden måde, siger Anne Sofie Espersen.

"Far til Fire - På toppen" har premiere i vinterferien næste år.