LIGE NU:

På 10 år er Henriks værker 10-doblet i pris

Det går rigtig godt for kunstmaler Henrik Godsk for tiden. Han malerier går som varmt brød samtidig med at de er 10-dobblet i pris.

Han startede med at male skilte, da han fyldte 12 år. Men nu, godt 25 år senere, står kunstmaler Henrik Godsk overfor et international gennembrud. Hans malerier bliver revet væk, lige så hurtigt som han kan få dem gjort færdige. I hans atelier i Flauenskjold kæmper han en daglig kamp for at leve op til sine egne strenge dogmeregler - og samtidigt prøver han at holde lidt igen på en succes, der ser ud til at vende op og ned på hans tilværelse.

Lige nu går det stærkt for Henrik Godsk. Hans malerier bliver udsolgt, så snart der er nye til salg. Efterspørgslen er eksploderet, efter han begyndte at promovere sig selv på Instagram for et års tid siden.

- Der er sket utroligt mange ting på det år. Jeg har solgt værker til en vigtig samler i London, kommet i kontakt med en kurator fra Köln, som har mig med på en udstilling i februar, og jeg skal udstille i Köln næste år, og der er andre ting på vej, som udelukkende kommer fra Instagram, siger Henrik Godsk.

Selvom Henriks malerier på ti år er steget til det 10-dobbelte i pris, holder han fast i tilværelsen som lønmodtager og udstillingsleder på Vrå Kunstsamling.

- Jeg vil ikke lave rugbrødskunst, hvor jeg er tvunget til, på grund af husleje, hele tiden at få noget over disken - for mine ting skal først ud, når de er klar til det, siger Henrik Godsk.

Fremtiden tegner lys, men Henrik Godsk har ingen ambitioner om at skifte Flauenskjold ud med Firenze.