Betjente fik anholdt mand bare et kvarter efter røveri i Rema 1000 i Hjørring. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen (Arkivfoto)

Røver fanget efter 15 minutter - varetægtsfængslet i fire uger

Butikstyveri udviklede sig til røveri. Røver fanget på åben gade kort efter.

Klokken 21.35 i aftes begik en mand butikstyveri i Rema 1000 på Odinsvej i Hjørring. Hans ugerning blev opdaget, og derefter løb tingene løbsk. 

- En kvinde forsøgte at tilbageholde manden på stedet, og det udviklede sig til håndgemæng, og derfor er der så tale om røveri. Derefter stak manden af på cykel via Bispensgade, og politiet blev tilkaldt, fortæller Michael Elkjær, vagtchef hos Nordjyllands Politi. 

Kvinden fik i forbindelse med episoden et særdeles godt signalement af manden, og der blev sendt patruljer ud i området. 

- Kort efter spotter en patrulje en mand på Aalborgvej, der passer på signalementet, og han bliver anholdt klokken 21.50, siger vagtchefen. 

Dermed fik den formodede røver bare et kvarter på fri fod, inden han blev placeret i arresten. 

Den anholdte er en 27-årig mand fra Vrå, der fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring over middag, hvor det så kommer frem, om manden erklærer sig skyldig eller ej. 

OPDATERING: Den 27-årige mand er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhøret. Ifølge anklager Peter Rask nægtede manden sig skyldig i røveri, men erkendte at have begået butikstyveriet.

Manden kærede varetægtsfængslingen på stedet.