LIGE NU:

Sindal Marked kæmper alene for overlevelse

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt, langer ud efter Sindal Rideklub og Rideklubbens Venner - på grund af rod med regnskab og generalforsamlinger hverken kan eller vil Hjørring Kommune redde markedet med en økonomisk indsprøjtning.

Med mindre Sindal Rideklub og Rideklubbens Venner afholder en generalforsamling på rekordtid, præsenterer et overskud og åbner sig over for omverdenen, må foreningerne og markedsudvalget bag Sindal Marked kæmpe alene for overlevelse.

Det slår borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S), fast efter et fællesmøde mellem foreningerne og kommunen onsdag aften, hvor redningen af Sindal Marked blev diskuteret.

- Det kræver simpelthen, at begge foreningerne slår en ordentlig kolbøtte og får ryddet op i det rod, de har lavet. Hjørring Kommune kan ikke give tilskud til foreninger, der ikke afholder generalforsamlinger eller præsenterer regnskab, og som i det hele taget lukker folk ud og ind, som de gerne vil, siger Arne Boelt.

- Det er stik imod Folkeoplysningsloven, og hvis vi skulle vælge at støtte foreningerne og redde Sindal Marked nu, ville vi kunne få en næse for det eller det, der er værre, uddyber han. 

Det er stærke øknomiske problemer i Sindal Rideklub, ejeren af markedsjorden, som Sindal Marked er blevet afholdt på i 29 år, der lige nu truer markedets overlevelse og dermed også dets 30 års jubilæum. Problemer, som man let kunne foranlediges til at tro, at en økonomisk indsprøjtning fra Hjørring Kommune, ville kunne reparere. Men sådan spiller klaveret altså ikke, lyder det fra borgmesteren.

- Hvis vi skal kunne støtte rideklubben og Rideklubbens Venner igen, skal det være med helt nye folk og et helt nyt setup. Der må ikke være skyggen af islæt af den gamle bestyrelse eller dens måde at blive drevet på, siger Arne Boelt.

Dog er der lige nu et arbejde i gang uden om den gamle del af bestyrelsen for at få en ekstraordinær generalforsamling op at stå. En underskriftsindsaming er allerede på plads, men spørgsmålet er, om det kan nås, inden den 14. november, som markerer en skæringsdato for Sindal Marked.

Inden da skal økonomien være på plads, hvis der skal være marked i Sindal igen i 2017.

Og den kamp kæmper Markedsudvalget med Henrik Pedersen i spidsen altså alene lige nu.

- Vi har møder i den kommende uge med banker, foreninger og udvalg for at se, om det her kan lade sig gøre. Men der er flere, der har meldt sig, som gerne vil hjælpe med at få det her til at ske. De økonomiske detaljer hverken kan eller vil jeg dog afsløre, siger Henrik Pedersen.

- Jeg kan sige så meget, at vi kæmper for at nå i mål. Og jeg er sikker på, at alle er interesserede i at beholde markedet, siger han.

Det er ellers kun få dage siden, at Arne Boelt meddelte, at han og kommunen ville gå langt for at redde markedet, men som borgmesteren ser det, kan kun en opløsning af foreningerne og en aftale med en bank lade sig gøre nu.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sindal Rideklub.