Foto: Lars Lyngdahl

Stadig flere vil læse til lærer i Hjørring

49 nye lærerstuderende åbner bøgerne første gang i næste uge på UCN i Hjørring - det højeste vinteroptag i tre år.

"Man kan altid blive lærer". Sådan hed det sig engang, hvor læreruddannelsen blev set som en sidste mulighed. Sådan er det ikke længere, og læreruddannelsen bliver mere og mere populær. I hvert fald i Hjørring.

For tredje år i træk kan man begynde sin læreruddannelse i februar på UCN i Hjørring, og hele 49 nye studerende er klar til at åbne bøgerne i næste uge. Det er en stor stigning i forhold til første år, hvor kun 18 benyttede sig af muligheden, mens der i 2016 var 37.

Den flotte fremgang glæder Thorkild Rams, studieleder på UCN’s læreruddannelse i Hjørring.

- Vi får endnu engang bekræftet, at det er en rigtig god idé med et vinteroptag. I sommer startede 64 nye lærerstuderende i Hjørring. At vi kan optage næsten lige så mange her til vinter viser, at det passer godt til mange unge at starte på denne tid af året. De har måske været på højskoleophold, udlandsophold eller i militæret og vil gerne i gang med en uddannelse med det samme, fortæller Thorkild Rams.

- Med så mange nye studerende får vi helt nye muligheder for at tilrettelægge deres uddannelse. De to første år, vi har kørt vinteroptaget, har de studerende haft dele af undervisningen sammen med sommerholdene. Med et optag på næsten 50 kan vi imidlertid i højere grad lave selvstændige hold, og det er en klar fordel, ikke mindst for de studerende, tilføjer han.

Mens UCN’s læreruddannelse i Hjørring har studiestart både sommer og vinter, er det fortsat kun muligt at begynde på læreruddannelsen i Aalborg i august. Her startede 282 nye lærerstuderende sidste sommer.