02:47

Se eller gense indslaget fra Naturmødet, da en masse skolebørn var forbi Video: Hans-Christian Lauritzen

Succes: Naturmødet i Hirtshals er vokset voldsomt i år

Naturmødet 2019 sluttede lørdag eftermiddag efter tre dage med både politisk og folkeligt fokus på biodiversitets- og klimakrise.Og med rekordstort antal deltagere.

Det er en meget lettet og træt Jesper Lauritsen, chef for Naturmødet i Hirtshals, der lørdag aften kan se tilbage på tre dage med masser af aktiviteter og ikke mindst politiske debatter om klima og natur.

- Ja, det er først nu, jeg kan slappe lidt af, fortæller Jesper Lauritsen og fortsætter:

- Vi har kæmpet for at blive platform for politisk debat, og det er i år i den grad lykkedes. Vi har haft partilederdebatter, europaparlementsdebatter og ja, masser af debatter med politikere og andre meget interessante folk, og det glædeligste af alt er, at debatterne er blevet holdt i lige nøjagtigt Naturmødets ånd. En rigtig god stemning, der har forplantet sig rundt, og politiske debatter, der ligger langt fra det, man ser på tv, hvor de er hurtige til at afbryde hinanden. Her er der blevet lyttet og talt, og vi har en regel, der hedder, at her klapper man, man buh' er ikke.

Naturmødet i år bød på hele 300 debatter.

Der til kan chefen for Naturmødet føje, at det store arrangement i Hirtshals siden sin start for bare tre år siden, har haft voldsomt vokseværk.

Det første år kiggede 4500 gæster forbi - og i år er tallet oppe på 30.000.

- Det er meget mere, end jeg turde håbe på. Sidste år var der 20.000, og jeg havde tænkt, at det nok i år ville ligger deromkring igen, måske lige et par tusinde mere, men vi kan altså tælle lige i omegnen af 30.000, fortæller Jesper Lauritsen.

Også antallet af stande er vokset gevaldigt, i år var der 85 stande mod 50 sidste år. 

03:23

Bombehunde, livvagter, kropsvisitering og metaldetektorer var en del af velkomsten til årets naturmøde i Hirtshals.

Luk video

Efter flere års tilløb blev 2019 året, hvor de unge for alvor indtog scenen på Naturmødet. Ungdomsscenen ROOTS var lagt i hænderne på Spejdernes Ungdomsøen og der var arrangeret gratis buskørsel for unge fra København og Aarhus.

Læs også Nordjyder vilde med Naturmødet: Man bliver helt høj

Over tre dage bød ROOTS på alt fra topmøde for ungdomspolitikere, klima boogie-woogie, koncerter, bioblitz og mad fra Ulvens Vegetarsalon. De unge deltog også på de "voksnes" scener, og deres input og kritiske spørgsmål i debatter og workshops vidner om, at klima og miljø står højt på dagsordenen hos de unge.

I løbet af fire år, mener man selv fra Naturmødets side at kunne konstatere, at Naturmødet for alvor etableret sig som en af sværvægterne blandt de danske folkemøder og er blevet en anerkendt platform for alle, som interesserer sig for natur og miljø.

02:46

Selvom Naturmødet handler om natur, miljø og klima - så er LEGO-klodser også en del af paletten i år.

Luk video

Næste års Naturmøde finder sted 14.-16. maj 2020.