LIGE NU:

Tre nordmænd sigtet for narkosmugling: Havde 130 kilo hash med fra Hirtshals

Med afgang fra Hirtshals forsøgte tre nordmænd at smugle hele 130 kilo hash til Norge ved hjælp af en speedbåd. Forsøget mislykkedes, og de tre mænd står nu til stor fængselsstraf ifølge NRK.

57-årige Alf Henrik Christensen fra Norge er sammen med to andre sigtet for at have smuglet 130 kilo hash med til Norge fra Hirtshals. Det skriver NRK.

- Jeg kan bekræfte, at han er tiltalt for en betydelig mængde narkotika, og at han har erkendt de faktiske omstændigheder. Jeg vil ikke kommentere begivenhedsforløbet af hensyn til afhøringen, siger Alf Henrik Christensens forsvarer, Sigurd Klomsæt, til NRK.

Hovedpersonen selv var ærlig omkring sin medvirken i smuglingsforsøget.

- Der er ikke så meget at sige. Jeg er blevet taget på fersk gerning, sagde Alf Henrik Christensen til avisen Fædrelandsvennen ifølge NRK.

Alf Henrik Christensen er i Norge blevet kendt som en af mændene bag det såkaldte Nokas-røveri, der i 2004 blev det største i Norges historie med et udbytte på 57,4 millioner norske kroner.

Røveriet i 2004 gav 11 års fængsel, og nu er den altså gal igen. Den 57-årige kan straffes med fængsel i op til 21 år i særligt alvorlige tilfælde af narkosmugling.

Tog speedbåd fra Hirtshals

Alf Henrik Christensen, og en tidligere narkotikadømt mand, skulle være kommet fra Hirtshals, da de blev arresteret. Den tredje stod klar til at tage imod.

Den bådtype, de to skulle have brugt, har efter NRKs oplysninger været af Cobra-typen, der med stor motorkraft vil være i stand til at klare turen fra Hirtshals til Norges kyst på cirka tre timer.

Hirtshals Havn har tidligere været i centrum af omfattende sager om hash-smugling. Blandt andet i 2011 og 2012, hvor en narkosag involverede smugling af hele 580 kilo hash fra Nordjylland til Norge.

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden