LIGE NU:

Undersøgelse: Dana Cup er den største danske sportsevent

Ny undersøgelse klarlægger, at Dana Cup i Hjørring er Danmarks største sportsbegivenhed. Og ny deltagerrekord er en realitet.

Dana Cups økonomiske betydning for lokalsamfundet er netop blev fremlagt på et pressemøde i Hjørring. En stor undersøgelse har vist, at ungdomsfodboldturneringen bidrager til turismeomsætningen med 179 millioner kroner. 

- Vi har i flere år haft en fornemmelse af, at der lægges rigtig mange penge i Hjørring, når vi får besøg af 29.000 Dana Cup-turister. For at få vores fornemmelse dokumenteret hentede vi sidste år assistance hos Visit Danmark og Epinion, der har lavet en uvildig redegørelse. Det giver ekstra energi  til de frivillige, at de oplever, at strabadserne honoreres, siger direktør Jette Andersen fra Dana Cup. 

Med den store omsætning placerer Dana Cup sig som den største af danske sportsevents foran store begivenheder som EM i herrehåndbold, EM i springning og dressur, Giro-start, Made in Denmark, VM i badminton og EM i svømning. 

Omsætningen skaber 207 årsværk i Hjørring og bridrager til BNP med 100 millioner kroner lokalt og 101 millioner nationalt.  Oveni kommer 64 millioner skatte- og afgiftskroner i Hjørring, heraf er 11 millioner kroner kommunale indkomstskatter. 

Ny deltagerrekord
Og der er ikke nogen grund til at tro, at pengene ikke fortsætter med at rulle i Hjørring. 

For antallet af deltagende hold ved fodboldstævnet fortsætter med at stige. 

I øjeblikket er der tilmeldt 100 hold flere end på samme tidspunkt sidste år, der var et rekordår. 2015 blev med 1.087 deltagende hold den hidtil største Dana Cup.