Seneste nyt:

Indbrud i Vendsyssel: Fire litauere er varetægtsfængslet

De fire litauere, der fredag blev anholdt, er efter et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet.

Lørdag formiddag blev fire anholdte litauere fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Hjørring. Det endte med en varetægtsfængsling af alle fire. 

- To er varetægtsfængslet frem til den 10. januar og de to andre til den 12. januar. Nu skal sagen videreefterforskes for at se, hvor det også bliver undersøgt, om der kan være tale om flere indbrud, oplyser Mette Høg Bonvin, der er anklager hos Nordjyllands Politi.

To af de varetægtsfængslede mændene på 22 og 26 år er sigtet for to indbrud og et forsøg i Hirtshalsområdet. Og den 37-årige og 31-årige sigtes for flere villaindbrud i Tylstrup, ligesom den 31-årige sigtes for et indbrudsforsøg i Sulsted, hvorunder der blev anvendt peberspray mod et vidne.

Massiv indbrudskriminalitet

De fire varetægtsfængslede blev anholdt fredag i et samarbejde mellem Nordjyllands Politi og Fyns Politi. De var alle var mistænkt for massiv indbrudskriminalitet i Vendsyssel.

- Samlet set mistænker vi de fire litauere for at have lavet ganske massiv indbrudskriminalitet i Vendsyssel samt området heromkring. Der har i år været mange indbrud i politikredsens nordlige kommuner, og derfor anvender vi også rigtig mange resurser på vores patruljering og efterforskning på området, fortæller politikommissær Sune Myrup.