Kendte nordjyder samler ind til trængte børn: Vind makeover, limousine og gallashow-billetter

Den nordjyske velgørenhedsorganisation Gestus Nord får rekordmange ansøgninger på hjælp til børn i Nordjylland.

Onsdag den 15. november afholder TV2 Nord et indsamlingsevent til støtte for Gestus Nord. Det kan ses på TV2 Nord Salto og tv2nord.dk fra klokken 19.45 til 20.30. 

Der er stor efterspørgsel efter julehjælp, konfirmationshjælp og akuthjælp til de nordjyske børn.

Faktisk har Gestus Nord, der i nu 10 år har støttet børn og unges trivsel i landsdelen, det seneste år har fået flere ansøgninger end nogensinde før. I alt er 570 ansøgninger blevet mødt med hjælp i form af økonomisk støtte på samlet en million kroner.

- Vi oplever, at familierne er meget taknemmelige for at få hjælpen, og vi ved også, at medarbejdere i familieafdelingerne i de nordjyske kommuner oplever, at det gør en forskel i familiernes hverdag, siger Jette Nørsøller Uhrenholt, projektleder i Gestus Nord.

Udover det er 1050 nordjyske børn fra trængte familier tilknyttet organisationen, så de får mulighed for at tage på lejrture og andre sjove aktiviteter.

Nu er der mulighed for at bidrage til hjælpen, når TV2 Nord sammen med Gestus Nord står for et live indsamlingsevent onsdag.

Pengene går ubeskåret til hjælp til de nordjyske børn og unge.

- Vores mål med indsamlingseventet er at samle penge ind til at støtte de nordjyske børn og unge, der har mindst og mangler mest. Vi håber, at rigtig mange nordjyder vil se med og støtte vores arbejde, siger Jette Nørsøller Uhrenholt.

OM GESTUS NORD

Velgørenhedsorganisationen Gestus Nord arbejder for at styrke børn og unges hverdag og fremtid i Nordjylland.

Deres målgruppe er nordjyske børn og unge, der er oplever udfordringer i hverdagen. Det kan være udfordringer, der bunder i økonomiske forhold, skelsættende begivenheder eller mistrivsel.

Foreningen hjælper blandt andet børnene gennem mentorordninger, økonomisk akuthjælp og camps.

75 frivillige arbejder i Gestus Nord, og foreningen modtager økonomisk støtte af erhvervspartnere.

Velkendte nordjyder støtter op

For at samle det størst mulige beløb ind til Nordjyllands børn og unge, er det ikke hvem som helst, der tager røret, når seerne ringer ind med donationer. 

I call-centeret vil nemlig sidde velkendte, nordjyske ansigter klar ved telefonerne - blandt andre Ishockeyspiller Julian Jacobsen, ultraløber Stine Rex og serieiværksætteren Mads Peter Veiby.

Derudover vil vi få besøg af familier og frivillige i Gestus Nord, der giver os et indblik i arbejdet i foreningen. 

Vi besøger også organisationens efterårscamp, er med til lektiehjælp, og så skal vi opleve, hvordan den økonomiske akuthjælp kan bringe stor glæde i form af en ny cykel. 

Men støtten kan også bidrage til et ekstra skud julestemning.

- Hjælpen gør en stor forskel for de børnefamilier, der oplever, at det er svært at finde midler til helt basale ting - særligt op imod jul. Det kan for eksempel være vinterstøvler, varmt tøj og vinterjakker, samt julegaver og mad til juleaften, siger Jette Nørsøller Uhrenholt.

Der er altså ingen grund til at holde sig fra at donere en skilling i den gode sags tjeneste denne onsdag.

Ring og donér og få en snak med Maja, Stine eller Julian til showet.
Ring og donér og få en snak med Maja, Stine eller Julian til showet.
Foto: Grafik af Mie Leonora Heiberg

Udover at pengene styrker nordjyske børn og unge - og deres familier, så har seerne også mulighed for selv at vinde noget. 

Der er nemlig ti præmier og én hovedgevinst på højkant i løbet af aftenen. 

Hovedgevinsten er billetter til Gestus Nords store velgørenhedsshow dagen efter i AKKC - torsdag den 16. november.

Og ikke nok med det. Inden showet får vinderen en makeover - ankommer selvfølgelig til gallaen i en limousine. Alt sammen ekskorteret af TV2 Nord. 


Seneste nyt

fra Nordjylland